torstai 7. tammikuuta 2016

Alkupalat ja kampasimpukkaa



Uudenvuoden kunniaks syötiin joulusta jääneistä tarvikkeista saarenmaan leivän päälle loihditut alkupalat. Päälle smetanaa, kasviskaviaaria, raastettua munaa, punasipulia sekä mausteeks suola, pippuri ja tilli.




Pääruoka alkoi paahtamalla pekoniviipaleet uunissa 200 asteessa, kunnes rapeita. Laita valumaan talouspaperin päälle.

Sen jälkeen kukkakaalipyre.

Resepti

1 kukkakaali pieniks nupuiks
Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kypsyvät
Valuta vesi pois, ja heitä blenderiin
Lisää joukkoon suola, valkopippuri ja vaniljasta siemenet
Maistele ja aja ihan sileeks, voit lisätä tilkan kermaa


Paista kampasimpukat pannulla, kunnes pinta rapsakka ja sisus pehmeä. Kokeile vaikka sormella painamalla, et antaa vähän periks. Ehkä noin pari minuuttii puoli. Vaikee sanoo, kokemus opettaa. Kunhan et paista liikaa.
Sit voikin jo koota annoksen.


Murustele lopuks päälle pekonia  ja persiljaa, ja jätä vaik pari isompaa lohkoo mukaan pekonista.



Maistui ihanalta kuivan skumpan kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti