keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Barcelonan ruoat, 2011, Nerja ,2014

Barcelonassa on tullu käytyä pari kertaa, ja siellä vois viettää aikaa vaikka kuika paljon. On siellä niin paljon katottavaa.




Paella on varmaan yks parhaiten tunnetuista espanjan ruoista, vaikka on siellä niin paljon kaikkee muutakin. Mut hyvin tehty paella pitää aina Espanjassa ollessa syödä ainakin kerran.


Vaikka merellinen,




Katsottavaa totisesti riittää. Esimerkiks nää leivät. Aina tuoretta ja makoisaa.




Kauppahallissa Ramblalla.  Kauppahalli Ramblalla . Melkein tuntuu chilien ihana polte tänne asti.




Kuka vois vastustaa oliiveja. Valinnan vaikeus...




Tällasii äyriäisii en tuolloin ollu koskaan nähny aiemmin. Ja niitä riitti, meinaan äyriäisiä ja kaloja ja muita merestä saatavia.




Mahtavaa. Kyllä vesi herahtaa kielelle, kun miettii mitä näistäkin vois tehdä.




Kalkkunaa päineen.




Kaneja, jäniksiä, toivottavasti metsästä, niinku onkin. Joo.




Ja kaikki käytetään...



Siellä täällä kauppahallissa on ruokatiskejä jos nälkä yllättää.


Käytäviä ristiin, rastiin. En oo varma tuliks kaikki käytyä läpi.




Serranoo, Ibericoo, makkaraa. Kyllä löytyy ruokapöytään vaik mitä.




Konditorian ikkunaa.


Voi kun vois noitakin kaikkia maistella. Tyydyn yhteen.




Kakkusia.


Kuumalla ilmalla on sangria erittäin maistuva, kevyt juoma.  Ohje sangriaan . Ite lisäisin vielä tohon triple secin.


Nyt ollaan viikko Pinedassa rokkibileissä, ja täytyy täälläkin syödä.

Jädet on aika herkullisen näkösiä. Mitenhän maku?


Ottaisin!




Mut otinkin kahvin kans tällasen. Valehtelematta painoi puoli kiloa.




Vielä pakko laittaa yks lihakuva, kunse on niin... kinkukas...




Tässä sardiinia ja simpukoita merimiehen tapaan.




Tuoretta parsaa alkuun...




Hunajamelonia ja ilmakuivattuu kinkkuu.




Donitseja yms.


Leivoksia ja muffinseja.


Se Barcelonasta. Taidan vielä jatkaa muualta päin Espanjaa, kun alkuun päästiin.




Eka ruoka tällä reissulla likkakaverini kanssa, taisi olla mustekalarenkaat. Hirvee nälkä, ja ruokapaikkaa ei meinannu HETI löytyy.


No niin. Paikka on Nerja, Ja vuosi 2014, maaliskuu.

Nerja on kunta Etelä-Espanjassa. Se kuuluu Andalusian autonomiseen alueeseen. 20 000 asukkaan Nerja sijaitsee 50 kilometriä Málagasta itään Costa del Solin alueella. Maatalous tuottaa mm. oliiveja, avokadoja ja mangoja.


Granadaan yönyli retkelle, ja Alhambran linnotusalueen kahvilassa vedettiin espanjalaiset munakkaan palat lounaaks,



Ja jälkiruoaks kahvit ja kermaliköörit. Oli niin pirun kylmä ulkona, et lähetettiin pojat (kaverini poika, joka oli vaihdossa Granadassa, ja sen kaveri) takasin linnotukseen kun ne halus vielä mennä jotain kattomaan.  ja toiset kahvit...ja kermaliköörit. No niin.




Capileirassa vuoristossa Granadassa.


kala-annos oli hyvä. Vähän valjun värinen kylläkin.




Capileirassa edelleen.




Jättikatkis salaatti lounaaks kun palattiin Nerjaan.




Valkosipulisienet. Nää oli hyvät.




Erittäin maukas leipänen.




Frigilianassa oli markkinapäivä kun sinne satuttiin.








Samana päivänä käytiin tippukiviluolastoon tutustumassa.  Luolat




Kun kierros oli suoritettu, maistui kahvit ja jälkkärit.








Illalla apartomentoksessa laitettiin pöytään jääkaapista mitä löytyi. Niinku omat tapakset.




Nyt sain churroa ja paksua kaakaota seuraavana aamuna.



Ja lounaan aluks aceitunas y cerveza.




Monta hyvää.


Alkuun valkosipulileipää.




Tää on gambas pil- pil. Jammnn...


Maaliskuussa tarjoilijat hymyili leveesti. Turisteja ei ollu paljon missään.




Tiskillä tarjolla.




Granaattiomena mojito.




Viimeinen päivä Malagassa, koska lento lähtee täältä aamulla aikaisin.




YES!



TAPAS



Aika kivat päällysteet.



Patatas bravas, tulinen majo.




Ois kiva aina syödä ulkona. Siis niinku ulkoilmassa.




Terveellisesti loppu !!!






























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti