lauantai 9. tammikuuta 2016

Viikonlopun ruoka, lohta



Alkuun simppelisti avocado sitruuna-vinegretillä.



Vinegretiin tarviit

1/3 osa sitruunamehua
2/3 osaa oliiviöljyä
suola, pippuri, basilika ja hiven chiliä
 Sekoita kaikki vauhdikkasti yhteen, ja kaada seos viilotetun avocadon päälle.



Sitten lohifile. Tein päälle seoksen.

1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 pikkuchili
5 cm inkivääriä suikaleiksi
timjamia
kirveliä
savupaprikaa, suolaa, pippuria, sokeria

Laita 200 asteeseen 20- 25 minuuttia. Jos käytät mittaria, sisälämpö 50 astetta olis aika hyvä. Hifistelijöille 38.



Innostuin niin siitä kukkakaalipyreestä, että tein uudestaan. Ohje viime postauksessa. Nyt tein sen vegaanisena, ja käytin kaurakermaa ja t. sinistä keijua.



Lisukkeeks vielä paistettuja herkkusieniä. Mausteeks savupaprikaa, paljon valkosipulia, suola, pippuri ja timjami.


Keitetyt vihreet pavut (keitä 5 min.)


Uunista ulos.


Ja maut sopii yhteen  ihanasti.


Poppareita on tehny pitkään mieli. Poksauttele, ja suolaa kunnolla.


Ja eihän se siihen jäänyt. Muistan että lapsena suklaapopparit oli niiiiiin ihania, et joulusta jäänyt suklaalevy tuli uhratuks tähän kokeiluun.


Eli suklaa sulaks vaikka vesihauteessa, ja eikun sekasin poppareihin. Laitoin jöökaappiin tunniks, ja kun suklaa oli kovettunu, erottelin veitsellä paakkuihin. Ja just sellasta oli kun muistinkin. Hyvää vaikka leffailtaa !












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti