keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Edamamepavut ja sushia


Tuoreita soijapapuja. Niitä oli pakkasessa yks pussi, ja keitin niitä suolavedessä 3 minuuttii. Sit pitäs päättää mitä tekis. Koska auto on täysin lumen peitossa, ja muutenkin lunta tulee paljon, ei kauppareissu oo tänään vaihtoehto. Pitää pärjätä sillä mitä löytyy kaapeista.



Näihin papuihin jää aika mahtavat kuoret kun ne keittää, ja mulla ne ei sula, joten kuorimaan. Lähtee onneks helposti irti kun eka pitää hetken kylmäs vedessä.


Kumpi näyttää paremmalta? Entäs maistuu.


Kuorii tuli tosi paljon.


Mut yks lautasellinen tuli kuoittuja, joten eiköhän aleta.




 Tällasii aineksii löyty

oliiviöljy
sitruunamehu
wasabi
suola
pippuri
sardelli


Keitin myös uppomunan, 3 minuuttii.

Kastike

1/3 osa wasabituubista
1/2 dl oliiviöljyy
paljon sitruunamehua
suola, pippuri
salvia (mulla oli kesästä kuivattuu ananas-salviaa)


Kastikkeen sekotin papuihin, ja vielä pari kierrosta pippurimyllystä annoksen päälle, ja sit


Onnistuiko.........


Ei ihan täydellinen, mut kelpaa mulle, ja maku ratkasee.




No, illalla tuli poika käymään, ja toi merileväarkkeja tullessaan. Aateltiin kattoo joku leffa. Ja tehdä sushipaloja. Poika ei ollu koskaan tehny, ja multakaan se ei aina suju niin kun oppikirjoissa. Eiköhän se oo niin, et enemmän kun harjottelee, niin joskus osuu ja uppoo.

Keitin eka puuroriisistä tarpeeks (paljon). Toisille on tosi tärkeetä, et se on just oikeeta riisiä sushin tekoon, mut musta tää menee oikein hyvin tää puuroriisi. Maustoin riisin riisiviinietikalla ja ripauksella sokeria. Täytteeks meil oli noita papuja, porkkanaa, kesäkurpitsaa, punasipulii ja vähän lohtakin oli jääny. Oli kyl paistettuu. Mitähän japanilaiset tuumais.


Jaa a. Eka rulla menossa. Ehkä vähän epätasapainoo täytteessä. Muuten näyttää sujuvan.


Kiva kun voi tehdä vastakkain.


Aika monta rullaa tuli. Päät näyttää vähän löysiltä, mut ne voi panna vaik erilleen, ja syödä huomenna lounaaks. Niin, ja leikattiin vähän niinku minisushipaloiks. Voi sit syödä useemman.





Kastike sushille

2 dl soijaa
1 tl sokeria
pippurii
1/2 dl vettä
chili
3 valkosipulii
pala inkiväärii

Raastoin valkosipulit ja inkiväärin.

Katteltiin Jack Nicholssonin leffa, ja nautittiin susheista.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti