tiistai 8. syyskuuta 2015

Säilöntää



Nyt kun oon palaillu lomilta, ni eiköhän syksyn kunniaks säilötä jotain.



Täst lähtee...


Oikein. Mikä kuuluu mun syksyyn, on maustekurkut. Aika usein teen ne lohkoiks, et sit voi käyttää monenlaisiin juttuihin. Nyt oli 10 :n kilon urakka. Aika nastaa.


Kun purkit loppu himppusen kesken, laitoin loput astiaan, ja meinaan ne vedellä ekaks kun valmistuu. Tähän seokseen kokeilin lisäks yhtä maustesekotusta, jonka toin Italiasta, mut se on kokeilua se.


Ai kun tulis nopeesti valmiiks.


Näitä tuli kymmenen. Mut ne menee nopeesti, jos lapset tulee käymään... niin ja meillä kans. Tykästyttiin näihin valkosipuli- chilikurkkuihin heti kun ekan kerran tein. Ehkä sit ens vuonna toisenlaista.     Tai ei.


Resepti liemelle

10 kg kurkkuja

2.5 litraa etikkaa
2.5 litraa sokerii
8 litraa vettä
5 pussii valkosipulikurkkusäilötettä

lisäks kurkkujen väleihin

valkosipulii siivuina
chilii viipaleina
mustaherukan lehtii
inkiväärii viipaleina

mä laitoin vielä korianterin siemenii, ku niit oli puutarhaan tullu. Ja laitoin viel kreikkalaisen oreganon oksiakin.

Ja näin tein:
Pilkoin kaikki ainekset valmiiks ja kasasin purkkeihin kerroksittain. Sit vaan kuuma liemi päälle, ja jäähdytys huoneenlämmössä. Valmiita 2-4 viikon päästä.,
Tein noi muuten kahdes osas, koska en omista jättikattilaa.








1 kommentti: