tiistai 8. syyskuuta 2015

Marokon ruoat



Matkani Marokkoon alkoi heinäkuun lopulla, ja kesti 2.5 viikkoo. Tuli syötyä hyvää ruokaa ja juotua minttuteetä, puhumattakaan jännistä kokemuksista..Olin matkassa veljeni ja hänen perheensä kanssa, joka on aika kansainvälinen. Marokkolainen vaimo ja kaksi lasta. Perhe asuu Englannissa. Joten paikallista osaamista ja tietämystä, sekä kielitaitoakin oli mukana.



Aika ihana lounas-salaatti ensimmäisenä päivänä Marrakeshissä. Kala-äyriäis.



Torilla myydään kaikkee ihanaa, jota olis mukava tuoda mukanaan kotiin.


Illalla Marrakeshin torilla alkoi tapahtumaan, ja kokit tarjos jos mitä. Itse valitsit ainekset ja kerroit miten haluat että valmistetaan. Tai sitten et. Aina saa syötävää. Pöydät on aina kyseisen tiskin kohdalla ja siinä sit odottelet.


Mä söin mm. kala-äyriäis lautasen, ja makkaroita





Tee kuuluiu marokkolaisille joka aterialle, ja siihen väliin.

,
Hotellin aamiaiselta löytyi myös hyvin syötävää. Ilmavia pannareita, pasteijoita, leivonnaisia.


Itsetehtyä jugurttia mun onneks oli myös.


Ihana juustoinen pasteija.


Atlasvuoriston kupeessakin oli melooniaika. Paikassa

Setti-Fatma 




Broidi lenkkeili vähän enemmän kun mä, ni menin tienvierus penkille, ja otin donitsin ja minttuteen. Nami.



Tässä vähän lounaalta listaa, joka on tietysti illalla sama.


Oliivit tulee AINA alkuun ja leipä. On muuten maukasta.




Syötiin veljen kans tajinet- Mä vihannes, ja veli lihaisan. Jaa niin, näyttää aikas samalta, mut lihahan on tuol sisällä.


Jälkkäri on aika usein hedelmiä. Ja niitä on kiva syödä välipalakskin.


Lihaa myytävänä. Olisko vuohta.


Veljen anopin kotona oli tehty pikkuleipiä meitäkin varten. Oli makoisia.


Ja teetä. aina tarjolla, ihanaa.


Vahinko et kuva on sumee, mut tää oli ehkä paras kuskus jonka söin matkan aikana.Oltiin Safissa,anoppilassa.


Ihania sardiineja paisteltiin ulkona tulella, ja salaattia tietenkin.


Rannalla baarissa (ei kaikissa) sai oluttakin.Muutenhan se oli aika tiukassa, mikä ei kyl haitannu.


Kyllä Marokossa salaatit taidetaan. Ite kyl sai välillä maustella.


Melkein pidän aina eniten alkuruoista. Ja usein ne näyttäkin paremmilta.


Marokkolainen salaatti on aika herkku.


Kuskusia ainakin ja tätä toista en saa millään mieleen.





Suklaiset jälkkärit.



Oli muuten aika painava lusikka millä syötiin.


Tästä voi yrittää valita...


Medinassa tehdään kaikenlaista ruokaa, ja tässä paistetaan lettuja, siis eihän tässä näy, mutten kehdannu jäädä seisoskelemaan kun jonoa oli monta metriä. Tää on safin medinassa.


Tällaisen jauheliha-muna tajinen söin kerran, josta sain idean jauhelihaisaan vuokaan, jonka ohje on aikaisemmassa postauksessa.


Rannoilla myytiin isoja donitseja jotka makso noin 3-10 dirhamia. Vähän et mitä halusit maksaa,



Viikunat oli uskomattomia. En o Suomes koskaan saanu yhtä pehmeekuorisia ja maukkaita. Muutenkin hedelmät oli kypsän herkullisia'


Fesissä tuli lounaalla alkuun oliivien sijasta linssimuhennosta. mmmmmmmmaukasta !


Kasvis tajine.


Fesin medinassa oli kuuma kun...  Kuivattuja hedelmiä.



PARATIISI


Mausteita, ryynejä, jauhoja


Aika jännänmallisia kurpitsoja. Mitähän mieltä EU olis. No se ei nyt kiinnosta.


Munia, jalkoja....... JALKOJA


Siitä pöytään. Tuoretta tavaraa.


Maanmainio välipala. Meloonit ja avocadomehu, jonka ohjeen oon aiemmin postannu myös.


Tähän herkkuun lopetan Marokon matkani antimet. Sitruunatorttuun, joka on melkei samanlainen jota usein teen. Liatan reseptin tuota pikaa tulevina päivinä.










































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti