Kiertomatkani Toscanaan alkoi Chianciano Termen kylästä, jossa majapaikka oli koko matkan ajan.
Pizzapaikkoja oli paljon, mut parasta oli et niist sai kaikkee muutakin ruokaa. Ei sillä, Italiassa pizzat on vaan hyviä.
Ja ne jädet. Voi kun on välillä vaikeuksia valita.
Täl kertaa tuli valituks pistachio+ kookos.
Listoja oli myös monenlaisii. Väliin englanniks, väliin ei. Onneks italian ruokasanasto on aika helppoo mulle.
Hotelli oli puolihoidolla, joten syötiin illallinen joka ilta siellä. Ruoka oli hyvää, muttei taivaallista. Ja sitä riitti. Alku, väli, salaattipöytä, pää ja jälkiruoka. Joka ikinen ilta. Eihän suomalainen tollasta jaksa. Ainakaan viikkoo kauempaa.
Tää juusto näyttää aika mielenkiintoselta.
Kaikkia himottas maistella...
Limoncello on sitruunalikööri Italiasta.
Aukioita Italiassa riittää joka kylässä ja kaupungissa, Niillä on mukavaa katsella ihmisii ja ihmetellä.
Ruokapaikkoja on kaikenlaisii, pääasiassa hyviä.
Alkuun
Väliin
Ja pääruoaksi.
Jälkkäri on sitruuna-vaniljapiirasta.
Prosecot ja oluet kyytipoikina, ja vesi.
Oliivit on kohta valmiita poimittaviks.
Eiks o ihania munakoisoja, wau.
Ja en kestä, koska supermarketis myytiin kesäkurpitsan kukkii ja naurettavaan hintaan. Hahaa...
Täältä...
...otettiin tällaset
Ja nää olis tehny mieli ottaa. Montahan sataa euroo olis kustantanu, tai tuhatta ?
Syömään
Aina raikas tomaatti- mozzarella.
Tää äyriäissalaatti oli vailla vertaa, maukas ku mikä.
Juustotortun jaksaa aina.
Kokeille pieni lepohetki.
Raikkaat hedelmät kyl maistuu kuumana päivänä. Otin noi marjat sittenki.
Taas nälkä.
Kylmää valkkarii, ni ei kuumuuskaan haittaa.
Bruchetat muna+kinkku+artisokka
Täs ilmakuivattuu kinkkuu ja aiolii.
Tää salaatti oli ainut pettymys koko matkalla. Jos olisit ravintoloitsija, niin kehtaisitko tarjota asiakkailles purkista tonnikalaa, mauttomii papuja ja sipulii. Oli ilman mausteita, eikä mitään värejä, kehtaisitko olla ylpee tästä annoksesta ?
Mulla sen sijaan oli ihanaa spelttisaldee.
Matkalla...
Tynnyri kertoo seuraavasta kohteesta.
Viinitilalla käydessä tuli myös pullo mukaan.
Maistelujen yhteydessä syötiin mm. bruchettaa anjovistahnalla.
Ruokailu Siennassa oli Sassossa. Huippu !
Täytettyjä kesäkurpitsan kukkia
Ja taas tää salaatti...
ja tomaattikeittoo,joka oli paksu, mut raikkaan maukas, ja lämmitetty buffala juusto keskellä, nami.
Pastaa wongolo, jos oli pikkusimpukkaa, valkosipulii ja persiljaa. Ei huono.
Meinas vähän jäädä...
Olisko kahvi ja limoncello mitään.
nää pitää myös mainita. Keittiön tervehdys.
Kuorrutetut simpukat.
Ja merellinen PIZZA.
Tähän on syytä lopettaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti