maanantai 14. syyskuuta 2015

Kääryleet, mehu ja piiras


Tällasta on luvassa, mut ei ihan heti. Ekaks ajattelin laittaa tähän herukanlehtijuoman reseptin, jota teen joka vuosi, ja nyt kokeilin, et onks syksyn lehdis vielä ytyä.



Laita puol ämpärillistä pestyjä mustaherukan lehtiä ämpäriin. Sit kilo sokerii, ja 50 g sitruunahappoo. Kaada kiehuvaa vettä 6 litraa päälle, ja anna olla seuraavaan päivään huoneenlämmössä. Sihtaa ja laita vaik pakastuspulloihin. Sitä voi joko lantrata vedellä, kossulla tai riippuen sokerin määrästä, juoda sillain ja vaik jäitä sekaan.


No, siitä kun mehu valmistu, jäi noi lehdet. Laitoin viikonlopuks ne suolaliemeen ja jääkaappiin, kun läksin mökille.


Niistähän pitää tehdä jotain.


Mul oli jääny keitettyy papusekotusta, ja sit keitin bulguria siihen sekaan. Maustoin ja sekaan raaka sipuli ja yrtit.


Minttuu ja timjamii ja valkosipulii myös.


Ilosen näköstä... ja makusta.


Eikun lehdet laudalle...


... ja täyte päälle.



Ei sit ollukaan kovin helppoo. Irtonaista täytettä ja haurasta lehtee. Mut onnistu se niin, et kasassa pysyy. Keitin kasvisliemen (kuutiosta). ja kaadoin päälle. Uuniin 20- 30 minuutti, ja valmista tuli. Vähän viel oliiviöljyy päälle.

Eli sisälle tuli :

papu-linssi sekoitusta
bulguria3
sipulii
valkosipulii
yrttejä
sitr. kuorta ja mehua
mustapippurii
suolaa




Ja sit leipomaan.


Hui miltä toi näyttää. Keräsin mökiltä puolukoita, ja ajattelin tehdä porkkana-puolukkapiiraan. Mut kun tulin kotiin ni ei sit ensimmäistäkään porkkanaa talossa. Mut kesäkurpitsaa oli.


Murut päälle...


Uuniin, ja voila...


,

Resepti piiraalle

Taikina

4 dl jauhoja
150 g voita
1,5 dl sokeria
vanilja sokerii

Nypi murumaiseks, ja ota 1,5 dl erilleen. Sekoita vielä, et tulee muovattava taikina. Laita irtopohjavuokaan, ja paista 10 min.

Täyte

4 dl puolukkasurvosta
4 dl raastettuu kesäkurpitsaa
1/2 dl perunajauhoo
2 dl sokerii

Tää pohjalle, kun se on paistunu sen 10 min. Ja murut myös. Paista vielä 30 minsaa. Valmis !



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti