keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Juustolastut ja murokeksit



Helppoja juustolastuja vaikka illanistujaisiin. Viinin tai olusen kera nautittaviks.



Laita ruokalusikallinen parmesan- tai vaikka goudaraastetta uunipellille. Tasoita vähän. Voit ripauttaa päälle vaik chiliä, niinku mä, tai vaik jotain yrttii. Paista uunissa 200 astetta 5-6 minuuttii niin, et juusto sulaa muttei saa väriä, ettei tu kitkeräks. Jos haluut, voit hetken ajan muotoilla lastuja, mut ne kovettuu aika pian.


Päälle tein sekotuksen jossa on mascarbone juustoo ja tyrnihilloo. Hilloks voi valita tietty oman maun mukasen. Tosi maukasta on.




Kokeilin myös ekan kerran munakahvia. Tehosekottimeen laitoin 1 muna, 2 dl kahvia, 1 tl sokerii ja jotain liköörii se kaipas, mut meil ei ollu ku yrttisellasta, joten kokeilin. Ihan jees. Ei tullu musta ton ystävää. Muutenkin tykkään kahvista kahvina. Se siitä. Ja koska toi ei maistunu,  päätin tehdä murokeksejä.


Ei kun uuniin ja testaamaan vatkatun suklaaganachen kanssa. Ai miks. piti testata anopin synttäreitä silmälläpitäen.



Suklaa ganache jäähtymässä.


Osaan kekseistä laitoin lavendelia, ja koko satsin maustoin appelsiinin kuorella ja vanilialla.



Ihania.


Ja TOSI ihania.



Resepti kekseille

200 g voita
1,m5 dl sokeria
4,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhoa
1 tl vaniljasokeria
muuta maun mukaan

Resepti ganachelle

2 dl kermaa
150 g talous suklaata

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoks, ja lisää muut aineet. Ota n. ruokalusikallinen taikinaa, ja pyörittele palloks. Laita pellille, ja litistä n. 4-5 milliseks, hah. Paista 175 astetta ja 12 min.


Kuumenna kerma. Ota pois levyltä, ja sekota suklaat sekaan. Hämmentele niin et sulaa joukkoon. Kylmetä. Vatkaa vaahdoks.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti