maanantai 15. kesäkuuta 2015

Viikonlopun safkat



Rakastuin Thaimaalaiseen ruokaan viime tavena lomallani Phuketissa,joten ajattelin kokeilla höyrytettyä lohta(koska verkoissa ei ollut siikaa).Vaalee kala sopis tähän musta parhaiten.Tässä liemeen ainekset






Lohifileet höyrystimeen,jonka ostin muuten etnisestä ruokakaupasta 5 euron hintaan,kun muualla maksais jotain 20 e.












Ihana thaikala on valmista



   Kalan seuraks tein riisinuudeli salaatin


   Nam , kun oli hyvää.Jälkkäriikin on viikonloppuna pakko saada


Syreeniä keräsin noin 50 terttua ja laitoin juoman tulemaan

Ja jätskin

Juoma muhii vuorokauden                                                                                                                                                                                                             Tässä koristeita, mitähän laittais
























Jätski tuli alle tunnissa,aika kiva maku

Resepti kalalle

Kalan liemi:                                                                 Tätä keittelin 20 minsaa

sitruunaruohoa
chiliä
limen mehua
kaffir- limen lehtiä
kevätsipulia
korianteria
limeä
inkivääriä
sokeria
kalakastiketta
vettä

Kala höyryttymään 15 minsaa ja sit astiaan ja sen päälle kuuma liemi.Folio päälle vartiksi ja avot, valmista tuli.

Resepti salaatille

Riisinuudelia
parsaa
pitkiä papuja
chiliä
inkivääriä
minimaissia
sipulia
kurpitsan siemeniä

ja kastike

limemehua
sokeria
soijakastiketta
chiliä
korianteria
basilikaa


Resepti juomalle                                                          

50 terttua syreeniä  
60 g sitruunahappoa
2 kg sokeria
4 sitruunaa kuorittuna viipaleina
3 l kiehuvaa vettä

Laita syreenit, sokeri, happo ja sitruunat kerroksittain ämpäriin ja kaada kuuma vesi päälle.
Anna muhia vrk, ja siivilöi.Laita pakkaseen josset juuri heti aio juoda. Lantraa esim. vichyllä tai
sitruunasoodalla,sehän (mehu) on siis tiiviste.          

Resepti jäätelölle (tää on vegaani)

2,5 dl soijamaitoa
2,5 dl soijakermaa+2 dl vaahdotettua soijakermaa
2 rkl maizenaa
vaniljatanko
1,5 dl sokeria
2 dl syreenin riivittyjä kukkia + 1 dl lisää
vähän (makuasia) likööriä,itse laitoin yrttilikööriä

Keitä kiisseli muista paitsi vaahdotetusta kermasta,anna jäähtyä ja lisää vaahd. kerma ja 1 dl tuoreita syreenin kukkia ja likööri.Laita joko jäätelökoneeseen tai suoraan pakkaseen.Innolla odotan miltä mehu maistuu


                         
                                                                                 
                                                                                                                                                                                               
                                                                                 
                                                                       


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti