Terveiset Provencesta
Resepti
150 g voita
2 dl hunajaa
1 dl sokeria
1 rkl lavendelin kukkia
1 dl kermaa
9 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
yhden sitruunan kuoriraaste
Kuorrutus
3 dl tomusokeria
2-3 rkl sitr. mehua
+ päälle lavendelin kukkaa
Sulata voi, hunaja, sokeri, lisää kukat..Jäähdytä ja lisää kerma.Lisää jauhot.
Kääri taikina kelmuun ---> jääkaappiin pariks tunniks.Kauli noin 1/2 cm
levyks ja tee vaik minkä muotosia pikkuleipiä haluut.Paista 180 asteessa
ja noin 7 minuuttia. Kunnes reunat hieman ruskettuu.
Jäähdytä ja tee kuorrute.Anna kuorrutteen kovettuu huoneenlämmössä kunnes kovettuu.
Makoisia hetkiä vaikka makean shampanjan kera
Provencen matkaltani toin kuivattua kukkaa ja täytyi sille käyttökohdetta keksiä
Vähän valjun näkösiä paistamisen jälkeen.
Mut kivoja tuli kun koristeli
Vaikka jussiks kahvin kans !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti