perjantai 19. kesäkuuta 2015

Lavendelikeksit

Terveiset Provencesta                                                                                                                                                        
                                                                                                                                         
Resepti

150 g voita
2 dl hunajaa
1 dl sokeria
1 rkl lavendelin kukkia
1 dl kermaa
9 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
yhden sitruunan kuoriraaste

Kuorrutus

3 dl tomusokeria
2-3 rkl sitr. mehua

+ päälle lavendelin kukkaa

Sulata voi, hunaja, sokeri, lisää kukat..Jäähdytä ja lisää kerma.Lisää jauhot.
Kääri taikina kelmuun ---> jääkaappiin pariks tunniks.Kauli noin 1/2 cm
levyks ja tee vaik minkä muotosia pikkuleipiä haluut.Paista 180 asteessa
ja noin 7 minuuttia. Kunnes reunat hieman ruskettuu.
Jäähdytä ja tee kuorrute.Anna kuorrutteen kovettuu huoneenlämmössä kunnes kovettuu.
Makoisia hetkiä vaikka makean shampanjan kera

Provencen matkaltani toin kuivattua kukkaa ja täytyi sille käyttökohdetta keksiä
                       












                                   




hän valjun näkösiä paistamisen jälkeen.








Mut kivoja tuli kun koristeli

   Vaikka jussiks kahvin kans !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti