tiistai 2. elokuuta 2016

Kahden tunnin hitsisuppilokeitto


Mulla kävi niin ihanasti, et mökkinaapuri toi mulle suppilovahveroita. Ajoissa on löytyny. Niin sitten tänään aattelin vartissa tehdä sopan. Ja ei se sit ihan niin menny.

No ohje on tämä:

1 litra suppiloita, ja muutama kanttarelli
2 valkosipulin kynttä
2 kesäsipulia
suola, pippuri, timjami, basilika, savupaprika
1 litra kasvislientä
2 dl kermaa

... oikasen ja sanon vaan et keitä pehmeeks. Niin vähän mua nyt huvittaa palata tän tekoon. Kaiken pahan alku on tää masiina tänään.




...juu, tehosekotin. Kaadoin keiton blenderin kulhoon, pidin pyyhettä päällä, ja painoin vielä kunnolla. Ja eikun päälle..... voi zrzczrzccczrzrzrrrr. Mistä se voima koneessa tuli. Lensi kun paremmastakin tykistä. Eikun koko keittiö oli sienissä ja kermassa. Osa onneks jäi kulhoon. Vetelin sen tasaseks sit pamixilla. Ja kysymys kuuluu, miksen tehny sitä heti. Ja vastaushan on, et tykkään koneista ja vehkeistä.


Trallalaaaaa....



Ihana keitto loppujen lopuks, joten jätän tän keittotuokion menneeseen.







Laitan vielä eilen tekemäni salaatin ohjeen, kun on ihan simppeli ja tosi hyvä. Vaik lisukkeeks jollekin.


Tarviit vaan parsakaalii ja fetaa ja mausteita.

Pilko parsakaali aika pieneks ja kiehauta 1-2 minsaa. Äkkiä kylmään veteen, ja sen jälkeen kuivaa vaik painelemalla talouspaperilla.
Lorauta oliiviöljyä tilkka. Mausta suola, pippuri, chili ja basilika. Ai niin, ja tuore inkivääri ja valkosipuli. Mulla kasvaa myös marokon minttua jota pilkoin mukaan.


Ihanaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti