tiistai 23. elokuuta 2016

Oikeesti paras piirakka ja Pohjolan kapriksia


Tässä piirakassa on niin rapee pohja, ja makua riittää. Pakko kokeilla.
Tää on kesäkurpitsapiiras, ja paras mitä oon koskaan maistanu. Ihan totta.





Vetele kesäkurpitsa juustohöylällä siivuiks, paitsi siemenosa. Lisää suola  1/2 tl ja laita siivilään valumaan.


Tee täyte:

1/2 prk pirkka- yrttijuustokuutioita. Siis sellasta fetamaista.
50 g pecorino juustoa raastettuna
1/4 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
2 tl sitr. kuorta raastettuna
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl oliiviöljyä

...ja taikina.

100 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
hippu suolaa
1/2 dl kermaviiliä
1/2 dl kylmää vettä
2 tlk sitr. mehua

Nypi jauhot ja voi. Lisää loput aineet. Kääri kelmuun ja lepuuta jääkaapissa vähintään 1/2 tuntia.




Kauli taikina halutun muotoiseksi.




Sekoita täytteen ainekset, ja levitä taikinalle. Jätä 5 cm reunasta tyhjäksi.



Levitä kurpitsaviipaleet päälle.



Voitele kurpitsat oliiviöljyllä.



Taita reunat.



Paista 200 asteessa 35- 40 minuuttia.



Ihanan näköinen.



...ja makunen.





Keräsin pihlajanmarjoja litran.




Tänä vuonna niit on tosi paljon. Ainakin eteläsuomessa. Keskisuomessa mökilla ei.



Huuhdo marjat kunnolla.



Kiehauta 2 minuuttia, valuta, ja siirrä lasipurkkiin, joka on kunnolla kuumennettu uunissa, toisinsanoen desinfioitu.



Keitä suolavesi. 4 rkl merisuolaa
6 dl vettä

Kaada kuuma suolavesi marjojen päälle, ja anna olla 2-3 vrk huoneen lämmössä.
Kaada suolavesi pois, ja keitä etikkaliemi.

4 dl väkiviinaetikkaa
8 dl vettä
4 rkl sokeria
4 laakerinlehteä

Kaada kuumana marjojen päälle, ja sulje purkit. Jäähdytä ja laita jääkaappiin- Kolmen päivän päästä on syötäviä. Monen ruoan lisukkeeksi kelpaa.






Marjat pehmenee, ja tulee tosi hyvän makusiks. Nyt kyl kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti