Tässä piirakassa on niin rapee pohja, ja makua riittää. Pakko kokeilla.
Tää on kesäkurpitsapiiras, ja paras mitä oon koskaan maistanu. Ihan totta.
Vetele kesäkurpitsa juustohöylällä siivuiks, paitsi siemenosa. Lisää suola 1/2 tl ja laita siivilään valumaan.
Tee täyte:
1/2 prk pirkka- yrttijuustokuutioita. Siis sellasta fetamaista.
50 g pecorino juustoa raastettuna
1/4 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
2 tl sitr. kuorta raastettuna
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl oliiviöljyä
...ja taikina.
100 g kylmää voita
3 dl vehnäjauhoja
hippu suolaa
1/2 dl kermaviiliä
1/2 dl kylmää vettä
2 tlk sitr. mehua
Nypi jauhot ja voi. Lisää loput aineet. Kääri kelmuun ja lepuuta jääkaapissa vähintään 1/2 tuntia.
Kauli taikina halutun muotoiseksi.
Sekoita täytteen ainekset, ja levitä taikinalle. Jätä 5 cm reunasta tyhjäksi.
Levitä kurpitsaviipaleet päälle.
Voitele kurpitsat oliiviöljyllä.
Taita reunat.
Paista 200 asteessa 35- 40 minuuttia.
Ihanan näköinen.
...ja makunen.
Keräsin pihlajanmarjoja litran.
Tänä vuonna niit on tosi paljon. Ainakin eteläsuomessa. Keskisuomessa mökilla ei.
Huuhdo marjat kunnolla.
Kiehauta 2 minuuttia, valuta, ja siirrä lasipurkkiin, joka on kunnolla kuumennettu uunissa, toisinsanoen desinfioitu.
Keitä suolavesi. 4 rkl merisuolaa
6 dl vettä
Kaada kuuma suolavesi marjojen päälle, ja anna olla 2-3 vrk huoneen lämmössä.
Kaada suolavesi pois, ja keitä etikkaliemi.
4 dl väkiviinaetikkaa
8 dl vettä
4 rkl sokeria
4 laakerinlehteä
Kaada kuumana marjojen päälle, ja sulje purkit. Jäähdytä ja laita jääkaappiin- Kolmen päivän päästä on syötäviä. Monen ruoan lisukkeeksi kelpaa.
Marjat pehmenee, ja tulee tosi hyvän makusiks. Nyt kyl kannattaa kokeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti