tiistai 16. elokuuta 2016

Uuniomenahillo


Keräsin mökillä kahdesta omenapuusta omenoita. Toiset kirpeitä, toiset makeita. Ämpärillinen ens alkuun. Tänä vuonna on tosi hyvä omenavuosi. Mulla nois makeissa omenissa on vähän rupee, muttei se haittaa.






Palastelin omenat karkeesti vaan kodan ympäriltä ja laitoin astiaan ja toiseenkin.






Mulla on tollanen uunipata, ja siinä ajattelin tän soseen tehdä.Joukkoon laitoin 1 dl sokeria, kanelia, sitr. mehua ja vaniljasokeria maun mukaan. Mä pakastan tän, joten sokeri riittää mulle hyvin, ja hillo on mukavan kirpeetä.
150 asteeseen 1,5 tunniks kansi päällä, ja pehmeeks menee.



Sen jälkeen surautin pamixilla sileeks.




Vielä siivilän läpi, ni ei tuu yhtään kovia siemenkodan paloja mukaan. Tulee ihanan sileetä.






Sit vaan purkkeihin ja purnukoihin. Jos on näin vähän sokerii, ni säilyy lasipurkissa jääkaapissa hyvänä ehkä viikon.
Kotona tein mehumaijassa. Palat siiviläosaan, mehut talteen, ja omenat käsitellään samoin kun uunista tulleet. Kummallakaan tavalla ei roisku, eikä kädet pala. Maijassa saa kaks kärpästä yhdellä iskulla. Huimaa vai mitä?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti