lauantai 28. marraskuuta 2015

Paahdettu munakoiso + herne-linssimuhennos, vegaani


Tyttären kanssa mökillä, tehtiin lounaaks kasvisruokaa, joka maistui.

Kahdelle - neljälle hengelle. Halkase kaks munakoisoo pitkittäin.



Ruuduta munakoisot. Jos haluut, voit suolata ja itkettää koisoista kitkeryyden pois, mut enää tänä päivänä se ei oo välttämätöntä, kun lajit ei oo enää kitkerii.


Sivele munakoisot seoksella,  jossa on :

1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
3 tl juustokuminaa
chiliä
mustapippurii
sokerii
2 tl sitr. mehuu

Laita uunivuokaan, ja paista 200 asteessa 30- 50 minuuttii. Öljyy voi joutuu lisään siihen päälle paiston puoles välis. Sillä välin tee muhennos (pata).



Herne-linssipataa varten:

oliiviöljyä
1 prk Pirkan kikherneitä
1 prk Bonduelle linssejä
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
3 tl jeeraa
2 tl savupaprikaa
timjamia
sitruunan ja mandariinin kuoriraaste
1/2 sitr. mehu
mandariinin mehu
tomaattipyrettä
sokerii
n. 4 dl kasvislientä
suolasitruunan kuorta (ei pakko)




Kuullota öljyssä mausteet, sipuli, herneet ja linssit. Lisää pyre ja kasvisliemi ja mehut.


Keittele ainakin sen aikaa, kun munakoisot on uunissa. Tarkastele makua.


Suolasin sitruunoita pari prk joskus alkuvuodesta, ja hyvin on säilyny. Tässä yksi teko-ohje.


,
Paistettiin Vantastic Foodsin soijapihvejä. Ihan kananmakusii tuli. Marinointiin legendaarista barbeque kastiketta, soijaa ja valkosipulii.




Munakoisot valmiina.


Patakin on muhinu tarpeeks.


Ja revityt "kanat" on paistettu rapsakkapintasiks. Kootaas annos...


Yks parhaimmista kasvisruuista, joita oon ite tehny.




Tästä lähti ekan jouluglögin teko. Pirkan kirsikkajuomaa litra kattilaan. Sekaan kanelitankoja ja tähtianista. Holiton. Mut lisää joukkoon 4 dl punkkuu, sitr. mehu ja 1 dl sokerii, ehkä kossutilkka.
Lämmittäähän toi glögi tuulisena viileenä iltana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti