tiistai 1. joulukuuta 2015

"Iltasiivet" ja joulun tortut


Tee ekaks tulinen kastike siiville:

2 dl tomaattipyrettä
2 dl barbeque soosia (tulista)
savupaprikaa
sitr. mehua
valkosipulijauhetta
sipulijauhetta
soijaa
sokeria






Sen jälkeen tee taikina:

3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
vettä (sen verran et tulee koostumus joka tarttuu kiinni kukkakaaliin)
paprikaa


Tässä on kaikki mitä tarviit : kukkakaalin osia, taikinadippi ja tulinen kastike.



Ekaks dippaa kukkakaalit taikinaan, ja laita uunipellille. Paista 200 asteessa eka 13 minsaa, ja käännä palat. Sit viel 13 minsaa uunissa.





Ota hetkeks uunista, ja dippaa soosiin. Eikun takas pellille, ja samat paistoajat ja käännöt.






Sit vaik persiljaa koristeeks, ni ei oo niin ruskeeta.


Oli meil tyttären kans kaikkee muutakin, mut dippikastike täytyy vielä laittaa tähän :

2 dl soijamaitoo
n. 3 dl öljyy
suolaa
sinappii
sitr. mehu
mustapippurii

Joo, tehdään just niinku majoneesi.Muut paitsi öljy blenderiin, ja öljy nauhana koneen käydessä sekaan. On kun majoneesi. Helppoo ku heinän teko. Ai niin. Laitoin lopuks sekaan persiljan ja korianterin jämät, ni tuli keväisen vihreetä. Olispa se... niin kevät.







Jouluks vielä pakkaseen joulutortut. Vegaaniset, kun tulee vieraita siltä saraltakin. Valmis taikina löyty Myllynparas sivulta


Ihan perinteisiä tein. Ja toisenlaisiakin.


En voidellu millään, ja hyviä tuli.






225 astetta, ja 10-15 minsaa.







Kun laitoin tortut uuniin, huomasin et on HIRVEE nälkä, enkä ollu muistanu ruokaa olenkaan,  ja tein pika sobanuudelikeiton kasvisliemestä ja viikonlopusta jääneistä dippikasviksista.



Ja jälkkärihän olikin jo tiedossa.





Piti sit kokeilla toisenlaisiiki torttuja. Nää olikin kivoja suuhun, ja sopivn kokosii.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti