Tänään tein vähän joulun karkkeja, ettei tarvii kaupasta hakee.
Tää toffee-suklaa on ehkä paras joulunamu ikinä, minkä mä oon tehny.
Resepti
200 g voita
4 dl kermaa
6 dl sokeria
2 dl vaaleeta siirappia
2 tl vaniljasokeria
Sekoita aineet paksupohjaisessa kattilassa, ja keitä seosta hiljalleen, kunnes se on 124-126 asteista.Sekoittele välillä. Esim. kinkkupaistomittari sopii hyvin. Kannattaa kattoo tota lämpötilaa, et tulee sopivan sitkosta.
Kaada massa 20x30 vuokaan leivinpaperin päälle, ja anna kovettua jääkaapissa leikattavaksi. Mä rypistelin leivinpaperin, ni se asettu hyvin vuokaan. Sit voit leikata veitsellä sen kokosii paloja, mitä haluut. Ehkei kannata tehdä hirveen isoja, kun on aika tuhteja, ja kivempi syödä pienempii.
Sit onkin suklaan vuoro. Josset haluu, et suklaa heti sotkee sun sormet, ni suklaan vois temperoida.
Täs on temperoimiseen hyvät ohjeet. Mut niinku sanottu, voi elää ilmankin. Säilyy ilman temperoimista kovana jääkaapissa.
Mä kuorrutin tummalla suklaalla, ja se sopii musta paremmin tähän makeeseen kermakaramelliin.
Vähän on sotkusta hommaa, mut takaan (taas), et kannattaa vähän uhrata essuu tän eteen.
Sormisuolaa laitoin päälle. Kävis vaik nomparellit tai pähkinähakkelus. Suolapähkinästä sais varmaan kans kivan.
Saa joulu tulla ihan vaikka just.
Seuraavat sopii myös vegaaneille. Cashew pähkinäpallot.
Resepti
3 dl cashewpähkinää
1,5 dl taateleita tai rusinoita
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitr. mehua
ripaus suolaa
Kaikki aineet kutteriin ja sekaisin massaks. Pyörittele palloja, ja kieritä kookoshiutaleissa. Kylmään jähnettymään.
Sitten vielä kaakaojauheesta tehdyt jääsuklaat.
Resepti
100 g kookosrasvaa
2 dl kaakaojauhetta
2 dl tomusokerii
1 tl vaniljasokerii
cashewpähkinää hakattuna
kuivattuja karpaloita
salmiakkia (missä muodossa haluut). Mulla oli apteekin salmiakkimixeriä. (LIDL)
Sulata kookosrasva ja kaakaojauhe ja sokeri vesihauteessa. Lisää muut aineet. Laita muotteihin.
Tai sit suklaasta
Resepti
100 g kookosrasvaa
200 g taloussuklaata
1 dl tomusokerii
karpaloita
kookoshiutaleita
pecanpähkinää
1 tl chiliä
rusinaa
Laita paljon makuaineita että massasta tulee suht paksua. Ja mitä muuta kivaa keksitkään. Ja eikun muotteihin.
Jääkaappiin jähmettymään. Ei kestä kauaa. HUI, kun jäi tarjottimeen kiinni, ku oli valunu vähän yli muottien.
Täs on vielä yhet. Jääsuklaa karpaloilla.
Resepti
50 g voita (tai kookosrasvaa)
100 g valkosuklaata
kuivattuja karpaloita 2/muotti
1/2 rkl appelsiiniesanssia
1/2 rkl rommiesanssia (rommia)
Sulata vesihauteessa. Kaada seos vuokiin, ja laita pari karpaloa sekaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti