maanantai 2. marraskuuta 2015

Kookos- banaanikakkua, dippiä ja suupalaks sopivia


Tekiskö tuulihattuja pakkaseen, kun niit on sit helppo täyttää ku tarvii. Suolasella tai makeella.



Resepti tuulihatuille

150 g voita
4 dl vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
4 munaa

Kiehauta vesi ja voi. Lisää vehnäjauhot. Anna kiehua kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä, ja lisää munat yksitellen vatkaten sekaan. Sit voit alkaa pursotteleen. Mä tein ihan pieniä suupaloja, mut siitä voi kokeilla vaikka pötköjä, rinkuloita tai kiekkoja.





Vähän kiepahteli nurin osa, mut se ei nyt haittaa.


Mulla oli jääny eilisestä lounaasta vihreitä- ja voipapuja, ni heitin ne kutteriin mausteiden ja rahkan kans, ja täytin muutaman, kun rupes heti tekee mieli. Sisälle voi keksiä ihan mitä vaan, ja mistä tykkää.

No sit vielä baba ganouchia, eli munakoisotahnaa, jota dippinäkin voi käyttää ja jokska mä sen teinkin.


Kaks munakoisoo puoliks pitkittäin, ja uunivuokaan. Vähän öljyy päälle ja uuni 200 asteeseen. Ehkä noin 30-40 minsaa. Nyt pitäisin kokonaisena, jos tekisin uusiks. Paha noit on enää kokonaistaa.



Sit kutteriin tms. ja mukaan chiliä, valkosipulii, suolaa,sitr. mehuu, tahinia, persiljaa tai korianterii ja öljyy. Aika silee on musta hyvää. Nyt ei yhtään kuvaa ollu valmiista dipistä.


Sit voi dippailla vihanneksilla tai lihapullilla tai mitä nyt keksii. Leivän päälläki aika kiva.


Banaani-kookoskakku


5 dl jauhoja
2 dl sokerii
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelii
1 tl inkiväärii
Sekoita keskenään

2 dl kookosmaitoo
3 munaa
2-3 dl banaanisosetta (n. 3 banaanii)
1,5 dl juoksevaa margariinii
Lisää nää jauhoihin
175 astetta ja 50-60 minuuttii.


Tuli iso kakkuvuoka ja neljä muffinssii. Muffii paistoin 15-20 minsaa.






Kakku mehevöityy seuraavaan päivään mukavasti, jos malttaa odottaa. Pysyy hyvin kosteena.



Vielä innostuin keittelemään suolakinuskii, koska meil sattuu olemaan jäätelön jämä pakkasessa, ni sen kans olis aika hyvää.


Heitä kattilaan 4 dl sokerii ja 150 g voita. Keittele hiljalleen kunnes sokeri sulaa. Mulla näytti aikamoiselta puurolta ekaks, ja ajattelin, et tosta ei hyvä seuraa. No annoin kummiski ruskettuu vähän ja varovasti heitin (no en heittäny) kookosmaitoo 2 dl sekaan. Annoin sen kiehuu aika kauan. Ehkä 10-15 minsaa. Sit levyltä pois, ja 1 tl suolaa sekaan. Se on aika hyvä määrä, mut kannattaa maistella. Puolet kaadoin lasipurkkiin, ja toiseen puoleen lisäsin ehkä n. 70 g tummaa suklaata. Aattelin et se ehkä sopis, ja arvatkaas mitä. Se oli jopa parempaa. Sitä olis voinu vaan vedellä tosta noin. Ja mä en siis oo mikään suklaaholisti. Niin, tää tehdään yleensä vissiin kermaan, mut onnistu hyvin kookoksellakin.







Laitoin vielä tekstitkin, ni muistaa mitä on tehny.


NAUTTIMAAN !




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti