lauantai 31. lokakuuta 2015

Suklaa- ganachekakku


Suklainen vadelmainen



Anoppi pyysi synttäreilleen suklaa- kakkua, ja tähän päädyin. Pohjan tein ajoissa pakkaseen, ja päivää ennen synttäreitä sit täytin.

Resepti pohjaan

3 dl maitoa
1 tl omenaviinietikkaa
7.5 dl vehnäjauhoja
2.3 dl kaakaojauhetta
2.25 tl soodaa
2.25 tl leivinjauhetta
2.25 tl van. sokeria
4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 munaa
2.5 dl vahvaa kahvia
2.25 dl voisulaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita maito ja etikka.Sekoita kuivat aineet ja sekoita kaikki nesteet. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita nopeasti.Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (esim.) Paista tunti uunin alaosassa. Kääri kelmuun jäähtymään.

Täyte ja kuorrutus

4 dl lime maust. rahkaa
4 dl kermavaahtoa
1 sitr. mehut
2 liivatelehteä
hippu sokeria (oman maun mukaan)
vaniljasokeria
n. 3 dl vadelmia

Sekoita kaikki aineet paitsi sitr. mehu. Laita liivate kylmään veteen 5 min. ja sulata kuumaan sitr. mehuun. Kaada ohuena nauhana sekoittaen massan joukkoon.

Suklaaganache

6 dl vispi tai kuohukermaa
420 g tummaa suklaata

Kuumenna kerma. Ota kattila liedeltä ja sekoita suklaat sekaan. Hämmentele kunnes seos on tasaista. Laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Siis ajallisestihan tää pitää tehdä ajoissa. Vatkaa ganache seuraavana päivänä kuohkeaksi, kun se on kylmää.

Mä kokosin tän samaan rengasvuokaan, missä olin paistanu pohjan, ja annoin tasaantua seuraavaan päivään. Sit kakun koristeluun, ja jokainen hoitakoon sen parhaalla mahdollisella tavalla. Voi pursotella, tai sit mä tykkään kun se huolimattomasti, aaltoillen levitellään. Ja vaikka niit vattuja koristeeks.Kookoshiutaleet ei oikein pysyny reunoilla. Pitäis ganachee levittää niille, mut mul loppu ganache kesken. Tein sit vissiin kunnonkokosia ruusukkeita.



Vieraana oli myös vegaaneita, joten tein myös sellaisen version.
Ganacheen käytin kerman sijasta kookoskermaa ja pohja tulee tässä.

Vegaani kakkupohja

160 g jauhoja
50 g mantelijauhoa
50 g kaakaojauhoa
75 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
hippu suolaa
Sekoita nää keskenään

1.25 dl soijamaitoa
70 ml kasvisrasvaa
50 g siirappia
Sekoita ja lisää jauhoihin

Paista 175 asteessa 20- 30 min. ja 150 asteessa 5 min.


Vegaanikakku täytettynä.


Ja valmiina.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti