sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Parmesaanikeksit ja vuorenkilpitee


Parmesaanikeksit


Tein jossain vaiheessa parmesan lastuja, mut nää on hieman paksumpia, ja jaksaa kannatella jotain päällystettäkin. Sopii erinomaisesti iltaa istuskellessa, ja vaikka viiniä nauttiessa.





Eli ekaks kaikki aineet sekasin 


Resepti kekseille




Kullankeltanen väri olis se toivottava lopputulos.




Marinoin artisokan pohjia yrteissä ja öljyssä. Sopi kivasti tohon päälle.



Suolakinuskii oli jäljellä (ohje aiemmassa tekstissä), ja sekin oli hyvää keksillä...




...ja viinillä.




No, mökiltä keräsin vielä voimissa olevia fermentoituneita (käyminen, hiostuminen) vuorenkilven lehtiä.Vuorenkilven ruskettuneet eli fermentoituneet lehdet jotka ovat jääneet maatumatta edellisestä kesästä ovat juuri sitä , pihamaiden superfoodia. Ne löytyvät parhaiten vihreiden lehtien alta. Kannattaa poimia ne talteen.


Ekana pesin kyl roskat pois.

Kuivattelin takan päällä pari viikkoo, ja musersin karkeesti lasipurkkiin.



Keitä kourallinen lehtiä 1 litrassa vettä muutama minuutti. Jätä hautumaan 15 minuuttii. Sihtaa, ja laita johonkin, vaikka pulloon tai muuhun sellaiseen. Säilyy jääkaapissa viikon. Laita mukilliseen kuumaa vettä loraus, ja jos haluut, niin makeuta. Itse juon ilman makeutusta, mut maidon kanssa.





Eka maistelu meni sellasenaan hunajan kanssa.



Loput uutteet laitoin pakastepulloon.


Pari päivää meni sit mökillä vanhimman lapsuuden kaverin kanssa ens kevään matkaa suunnitellessa. Andalucia kutsuu autoillen. Ekana iltana tehtiin vege meiningillä. Ekaks quaqamolea dipiks. Siis avocadodippiä.


2 avocadoo
1 valkosipulin kynsi
suola, pippuri
1/2 chilii
2 rkl limen mehuu
tomaattii ja punasipulii pieninä kuutioina
korianterii tai persiljaa
oliiviöljyy




Sit mun kaveri oli ite kylmäsavustanu kirjolohta, joten nautittiin sitä myös. Niin, sehän ei ollukkaan vegekala.




Ihana leipä tuli.
,

Tokana iltana taas herkuteltiin.


Maisteltiin hedelmii ja limesiirappii. Tuliaisiks tehtyy sain.




Mätikin oli ite muikuista lypsettyy, ja lisukkeeks paahtiksen kanssa sipuli, tilli, smetana, suola ja pippuri.


Siinä se herkkupala odottaa...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti