maanantai 12. lokakuuta 2015

Pataleipä




Tässä se on. Pataleipä, jota oon tehny nyt ehkä viis kertaa. Maukas, helppo ja vegaani, jos se nyt merkitsee jotain.

Resepti pataleivälle

7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
3,5 dl  reilusti kädenlämpöistä vettä


Sekoita kuivat aineet ja lisää vesi. Sekoita, älä vaivaa. Jätä tiiviisti kelmulla peitettyyn astiaan, huoneen lämpöön 12- 24 tunniksi.



Kumoa jauhotetulle pöydälle. Taita kaksinkerroin. Sillä aikaa laita valurautapata kylmään uuniin ja lämpö 225 asteeseen. Puolen tunnin kuluttua nosta taikina kuumaan pataan, ja laita kansi päälle. Paista 30 min. ja ota kansi pois. Jatka paistamista vielä 15 min. Kumoa leipä ritilän päälle ja anna jäähtyä. VALMIS.









Laitoin päälle ricottaa+ pestoa, ja oli HYVÄÄ...






1 kommentti:

  1. Tää näyttää ihan uskomattoman hyvältä! Vielä kun ois valurautapata niin vois testata, mut ehkä joskus voidaan tehdä yhdessä! :)

    VastaaPoista