keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Horsmaa ja jäkälää


Mökillä keräsin pari viikkoo sit horsman alkuja, ja pitkään mielessä ollutta jäkälää. Käärin kaikki kosteeseen talouspaperiin, ja ajattelin kotiin päästyä tehdä iltapalaa näistä.
Unohdin sillon jutun teon kokonaan, kun tuli niin maukasta.










Pilkoin ruohosipulia ja poimulehtee mukaan, ja horsmat 2 cm paloiks. Heitin pannulle valkosipulii ja vihreet perään. Kuullotin pari minsaa ja munakasmassa perään. 5 munaa ja 1 dl kermaa.



Hiljalleen paistellaan. Maustoin rakuunalla, suolalla ja pippurilla.




Sit kun on melkein hyytyny, käänsin ihan hetkeks toisinpäin.




Sitten huuhdoin jäkälät, jotka tässä vaiheessa oli pehmeitä. Kerätessä kovan kuivia.Painelin kuivaks papereilla, siis todella kuiviks, ettei öljy räiskyis.



Jäkälät friteerasin nopeesti kuumassa öljyssä. Nopeesti tarkottaa 1-2 sekunttii. Sit talouspaperille kuivumaan, ja pienet suolat.
Oli muuten hyvää. Teen toistekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti