Alotetaan nokkospestolla.
2 dl ryöpättyä nokkosta
1 dl cashew pähkinää
1 valkosipulin kynsi
1 tl suolaa
mustapippuria
öljyä sen verran, et koostumus on mieleinen
Eka pähkinät kutteriin. Sit mausteet ja nokkoset. Lopuks öljyy pikkuhiljaa, kunnes on sopivan olosta.
Oli mulla vähän maahumalaakin joukossa.
VALMIS
Säilyy ainakin viikon jääkaapissa.
Tällä tehtiin miehen kans mökillä raviolit valmiiks, ja nokkostäytettä+ tattikuutioita sisään.
Alkuruoaks tein keltasta cazpachoa.
2 rasiaa kelt. pikkutomaattia
1 kelt. paprika
1/2 kelt. chiliä
2 kevät sipulia
3 sellerin vartta
1 kurkku
kasvislientä
oliiviölyä
2 viipalette vaaleeta leipää
inkivääriä pala
Sit blenderiin kunnes on paksuhkoa velliä. Tarjolle pantaessa sekotin vichyä vähän sekaan, et oli sopivaa keitoksi. Testaa maku suolan ja pippurin varalta.
Pääruoan kans tein tuoretomaattikastikkeen.
1 kg tomaatteja kuorittuina
3 valkosipulin kynttä
tom. pyrettä
3 kevätpunasipulia
sitr. mehua
kasvislientä
mustapippurii
basilikaa
sokeria
Keittele 10 minuuttia, ja soseuta. Maista maku. Kaikki ruoat tein vegaanisina.
Ei näistä ravioleista nyt mitään mallikappaleita tullu, ja muutama hajoskin keittäessä, mut maku oli hyvä..Tuoretyynyjä keitin 3 minsaa.
Tytär oli tehny vegaanista fetajuustoo. Sopi kivasti tohon päälle.
Jälkkärinä oli kookos "vanukas", jamarinoidut raparperit.
4 dl kookosmaitoa
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1 limen kuori raastettuna
minttua
Kaikki paitsi minttu kattilaan, ja keitä pari minuuttia. Ota pois liedeltä ja lisää minttu. Laita astioihin.
Raparperit
Kuori raparperit ja leikkaa 5 sentin paloiksi. Laita kulhoon.
Keitä mausteliemi.
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl makeaa sherryä
ripaus suolaa
3 tähtianista
Kaada kuumana raparperien päälle, ja laita kansi. Anna olla 1/2 tuntia, ja siirrä kylmään. Seuraavana päivänä on mahtavan makuista. Säilyy pari viikkoo jääkaapissa.
Mun raparperit oli niin paksuja, et leikkasin vielä neljään osaan.. Vähän rapeeta keksiä vielä koristeeks ja suutuntumaks.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti