torstai 14. heinäkuuta 2016

Horsmasiirappi, wasabimuikut, melonisalaatti ja jatkojalostus

Horsma. Mikä kauneus siinä onkaan. Sitä ei vaan kiinnitä huomiota siihen, kun niitä yleensä kasvaa monen monta kimpassa. No, keräsin pari litraa kukintoja ja siirappiin ne ajattelin laittaa. Sitä kun voi sit käyttää moniin juttuihin.







1 litra kukintoja
1/2 litraa vettä
1/2 dl sitruunan mehua
6 dl sokeria

Keitä 15 minsaa ja siivilöi kukat pois.
Purkita ja laita kannet heti kiinni. Anna jäähtyä
ja laita jääkaappiin.  




Mehuks eka testasin.
Kokeilin ekaks spriten kanssa ja sit vichyn. Ite en pidä niin kovin makeesta, joten mulle oli parempi se vichyn kanssa.



Melonista käytän nyt kaiken, paitsi ohuen kuoriosan.


Tän verran vaan meni hukkaan.




Ekaks keitin liemen, eiku tokaks. Ekana tietenki leikkasin melonin kuoret, eli valkosen osan, viipaleiks.

Liemen ohkje

3 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 dl vettä
laakerinlehtiä
kanelia
neilikkaa
rosmariinia

Keitä 5 minsaa, niin et sokeri on sulanu.











Viipaleet purkkiin, ja rosmariinin oksa mukaan.



Kuuma liemi päälle, ja purkit kiinni. Jos nyt tekisin uudestaan, ni keittäsin kuoria pari minsaa liemessä. Oli ehkä vähän liian rapsakkaa mun mahalleni.


Wasabimuikkujen dippi on yksinkertasesti

2 dl soijaa
10 cm wasabia
Sekoita kunnolla.







Muikut pyörittelin ruisjauho- suola seoksessa, ja paistoin öljyssä rapeiksi.

Melonisalaattiin laitoin



Melonikuutioita
kesäkurpitsaa
kesäsipulia
chiliä
suolaa
sitr. mehua



Sit vaan dippailemaan...




Lisänä pari pottua ja paistoin hauen maksat, kun mies sai myös hauen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti