keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Helpot tortut
Tänään kahden päivän Imatra-visiitin päätteeks, sain tädiltäni, Ritulta, aikas kivan taikina( torttu) ohjeen. Ajattelin panna sen sit käyttöön, mut mitähän mökkikaapista sit löytyis.

 Nii joo, aprikoosit oli aika kovia,
ni niistä vois kokeilla jotain... ja fetasta

Fariinisokerikin oli ihan kovettunu, joten heitin sitä pannulle ja loput tyrnimehut, jota oli jäljellä, perään. Vähän vaniljaa ja hippu suolaakin. Ja sit noi aprikoosit.Taikina pidetään hetki vaan jääkaapissa, ja sillä aikaa kun aprikoosit kiehu, kaulin taikinan ja otin muotilla juttuja.

Tällasii ja kuita tein. Nää ei o vielä ehtiny uuniin... ja sit kun ehti, ni uuni sano kaput. Apua.................No, se oli 10 minsaa pois päältä, oisko ollu sähkökatkos vai mikä, ja annoin olla vaan uunissa ja sit lopun ajan ku rupes taas skulaa. Ei sitä oikeestaan lopputulokses huomannu.Tällasii tuli.


... ja tällasii, ihanan pehmeitä !


Resepti taikinalle

200 g voita sulana ( ja jäähdytettynä )
3 dl vispikermaa
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Sekotin voin ja kerman, sit jauhot sekaan. Unohdin kirjottaa sekotusohjeen kun innoissani sain aineet reseptiin, mut näin tuli ihan hyvä.
Tää ohje oli ikivanhassa keittokirjassa, mut toimii. Sisään voi laittaa melkolailla sitä mistä ite tykkää. Ja joulutortut tulis aika helpolla kans.Taikina on pehmeetä, et pitää olla varovainen sen kans ku käsittelee. Ai niin, paista 250 asteessa ja 8- 10 minuuttii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti