torstai 10. elokuuta 2017

Kirsikka- valkosuklaajuustokakku


Kävin poimimassa kirsikoita Tommolan tilalta eilen.












Tilan linkki

Ajattelin pyytää mökkinaapurin kahville...

Pohja

150 g voita
200 g keksejä
4 rkl sokeria
1 tl kanelia

Murskaa keksit, ja sekoita sula margis, kaneli ja sokeri keksin joukkoon.



Täyte

700 g maitotuotteita (tuorejuusto, kerma, creme fraiche), mitä mökkikaapissani oli
4 munaa
3/4 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
3 rkl sitruunan mehua
2 tl van. sokeria
175 g valkosuklaata (laitoin valmiita nappeja)

Sekoita kaikki paitsi napit sekaisin. Levitä keksipohja pyöreään kakkuvuokaan ja nosta reunoille myös. Kaada täyte ja ripottele suklaa sekaan.
Paista 175 asteessa noin tunti. Mulla ei ollut tietenkään kakkumuottia mökillä, mut onneks oli foliovuokia.









Kirsikkahillo (joka muuten kannattaa tehdä ensin, et ehtii jäähtyy.)

1 kg tuoreita kirsikoita
500 g hillosokeria
1/2 dl tummaa rommia
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ja keitä 15 minuuttia. Kuori vaahto pois, ja purkita kuumana puhtaisiin tölkkeihin, tai pakasta. Nii ja kivet eka pois!!!














Herkutelkaa!!!
Oli ihanaa haaleena kylmän kirsikkahillon (jonka soseutin osan kastikkeeks) kanssa. Kun kylmänä maistoin, oli ehkä vielä parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti