torstai 10. elokuuta 2017
Kirsikka- valkosuklaajuustokakku
Kävin poimimassa kirsikoita Tommolan tilalta eilen.
Tilan linkki
Ajattelin pyytää mökkinaapurin kahville...
Pohja
150 g voita
200 g keksejä
4 rkl sokeria
1 tl kanelia
Murskaa keksit, ja sekoita sula margis, kaneli ja sokeri keksin joukkoon.
Täyte
700 g maitotuotteita (tuorejuusto, kerma, creme fraiche), mitä mökkikaapissani oli
4 munaa
3/4 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
3 rkl sitruunan mehua
2 tl van. sokeria
175 g valkosuklaata (laitoin valmiita nappeja)
Sekoita kaikki paitsi napit sekaisin. Levitä keksipohja pyöreään kakkuvuokaan ja nosta reunoille myös. Kaada täyte ja ripottele suklaa sekaan.
Paista 175 asteessa noin tunti. Mulla ei ollut tietenkään kakkumuottia mökillä, mut onneks oli foliovuokia.
Kirsikkahillo (joka muuten kannattaa tehdä ensin, et ehtii jäähtyy.)
1 kg tuoreita kirsikoita
500 g hillosokeria
1/2 dl tummaa rommia
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki ja keitä 15 minuuttia. Kuori vaahto pois, ja purkita kuumana puhtaisiin tölkkeihin, tai pakasta. Nii ja kivet eka pois!!!
Herkutelkaa!!!
Oli ihanaa haaleena kylmän kirsikkahillon (jonka soseutin osan kastikkeeks) kanssa. Kun kylmänä maistoin, oli ehkä vielä parempaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti