tiistai 29. elokuuta 2017

Kukkakaalikeitto, lasinuudelia sienillä. lillukkahyytelö





Kevyen keiton tekoon...






1 kukkakaali vihreine osineen. Kantaa otin vähän pois. Yks sipuli ja 3 valkosipulin kynttä. Pilko rouheesti kaikki.



Kattilaan vettä, että peittyy, ja 1 liemikuutio.



Tåsså lisäaineet.



Soseuta kaali ja sipuli kun kypsiä. Lisää muutama tippa savua, kookosmaito ja pestoa pari rkl.



Pihalta yrttejä laitoin persiljaa sekä rakuunaa. Mustapippuria kans.



Rosepippuria murskana sekaan.



Pannulla pari palaa vaaleeta leipää valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa paahdoin seuraksi.






Hyvät yhdessä.


Kävin sienessä, ja löysin pari tattia. Keitto riitti kolme päivää, ja viimeiset rippeet käytin uuteen ruokaan, ettei ruvennu kyllästyttämään.



Tatit viipaleiks, ja pannulle.



Sipuli ja valkosipuli perään.



Voita ja timjamia. Suola ja pippuri. Rosmariini.



Lasinuudelit kypsensin valmiiksi, heitin ne kukkakaalikeiton sekaan, joka ikäänkuin muuntui maukkaaksi kastikkeeksi.



Sieniseoksen paistoin vähän rapeeksi ja heitin annoksen päälle.



Ja niin tuli maukas lounas taas valmiiksi. Sipulinvarsirenkaita päälle.










Metsäretkimaisemia.





Puolukkaa ja lillukoita keräsin. Nyt on lillukoita tosi runsaasti maastossa. Kuvaa en ottanu. Ei aina kerkee.



Lillukat kattilaan. Pari desiä.



Keitä 10 minsaa, ja siivilöi. Lisää hillosokeria 1,5 dl ja tilkka sitruunan mehua. Keitä vielä 5 minsaa.



Purkita ja säilytä jääkaapissa.



Ihanan makuista.



Kokeilin vuorenkilpiteen kanssa ja sopi.







Vielä jälkkäriä. Maitokiisseli + puolukkakiisseli.





Maitokiisseli

1 litra maitoa
3/4 dl maissijauhoa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoita muut paitsi van. sok. kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita koko ajan. Keitä noin 3 minuuttia. Kelmu päälle ja jäähdytä.

Puolukkakiisseli

8 dl vettä
1,5 dl sokeria
200 g puolukkaa
 4 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
ripaus suolaa

Keitä puolukoita ja sokeria vartti, ja siilaa puolukat pois. Sekoita perunajauhot ja vesi. Lisää ohuena nauhana keiton joukkoon. Kiehauta ja laita kelmu päälle. Jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti