torstai 24. elokuuta 2017

Kukkakaalicurry ja focaccia


Ihan simppelin curryn tein lounaaks.




Ainekset:

1 prk kikherneitä
1 kukkakaali
2 kesäsipulia
kanttarelleja
suola, pippuri
curry
ras el hanout mausteseos
garam masala
minttua (mulla oli appelsiiniminttua), reilusti
kurkumaa
kookosmaitoa tai ruokakermaa

Kasvikset pannulle öljyyn paistumaan hetkeksi. Muut mausteet, paitsi minttu pannulle mukaan. Paistele hetki, että kukkakaali vähän alkaa kypsymään. Lisää joko kookosmaitoa tai ruokakermaa.
Kun kukkakaali sopivaa omaan makuun, lisää minttu.



Annokseen kypsensin lasinuudelia. Eli kaadpoin kuumaa vettä nuudelin päälle, ja annoin olla 3 minuuttia. Valmis.




Sipulin vartta ja vielä minttua päälle.

Sit yksinkertaista focacciaa.

4 dl vettä
7-7,5 dl vehnäjauhoa
11 g kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä

Sekoita lämpöiseen veteen jauhot, joissa seassa hiiva. Lisää suola ja rasva. Sekoita, ei vaivata. Jätä kohoamaan tunniksi. Taikina on melko löysää.
Voitele öljyllä astia ja taputtele taikina siihen. Sen tulisi olla noin 2 cm paksu.
Ripottele päälle rosmariinia.
Kohota vielä vartti.
Paista 220 asteessa 20-25 minsaa. Sit kun on mukavan vaalea ruskean värinen, on valmis.



Kun otat uunista, valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Sormisuola on hyvää.







On ihanaa pari päivää ainakin. Ja parasta tietenkin heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti