torstai 27. heinäkuuta 2017

Luonnon kukkaisjuomaa + nuudelisalaatti


Aamulenkillä tuli kerätyksi apilaa, horsmankukkaa ja metsämansikoita. Voisin kokeilla vaikka mehua ilman keittämistä.









Kastetta oli aamulla vielä kasveissakin.
Parempi olis kerätä päivällä.



Horsmaa ja apilaa.



Metsämansikatkin mukaan.



Näistä mehuksi.

OHJE

1 l kukkia
2 l kiehuvaa vettä
1 tl sitruunahappoa
1 sitruuna, kuoret ja mehu
500 g sokeria






Laita sitruunan kuoret, mehu ja sitruunahappo kuuman kestävään astiaan.



Kukat sekaan.



Kaada kuuma vesi päälle.





Anna olla huoneenlämmössä muutama tunti.
Siivilöi.





Sekoita sokeri joukkoon, niin että sulaa kokonaan.



Pullota tai pakasta. Lantraa oman makusi mukaan, Vettä, vichyä...



Kukkaista juomahetkeä!



Ruoaksi nuudelisalaatti + maapähkinäkastike.



Riisinuudelia, parsakaalia, punasipulia, porkkanaa ja persiljan juurta. Ruohosipuli ja timjami maustaa sen.

KASTIKE

1 dl maapähkinävoita
1 dl öljyä
1/2 dl soijakastiketta
1 chilipalko
3 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
vettä ohentamiseen

Kaikki paitsi vesi blenderiin ja ohenna lopuksi vedellä sopivan paksuksi.






Kyl on maukasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti