torstai 16. helmikuuta 2017

Paholaisen hillo ja kuutamokiisseli


Paholaisen hillo.
Tätä hilloa kun kerran teet, niin sitä kaipaa lisää, lisää, lisää...




Sopii monen kanssa. Broileriruokien, kalan, lihan, juuston, makaronilaatikon ja mitä vielä keksiikään.


Ohje:

800 g tomaattimurskaa
1/2 dl vettä
1 punainen paprika
2 sipulia
2 chiliä
1 koko valkosipuli
1 tl suolaa
2 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1/4 dl punaviinietikkaa
3 1/2 dl hillosokeria

Kuutioi kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan tomaattimurskan, veden ja mausteiden kanssa. Keitä 1/2 tuntia hiljalleen. Lisää etikka ja hillosokeri. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.




Kuutamokiisseli.



Kun olin pieni, äitini teki tätä herkkua sillointällöin. Ja sehän oli 70- luvulla. Tästä vois tehdä nykyversiommankin, mutta tästä tulee lapsuus mieleen, niin teen sen niinkun äitikin teki.

5 dl maitoa
2 kananmunaa
3 rkl sokeria
3-4 tl perunajauhoja
1 1/2 tl vaniljasokeria

Simppelisti kaikki aineet kattilaan, paitsi vaniljasokeri, ja kuumenna varoen, koko ajan sekoittaen, kunnes paksuuntuu. Kannattaa todella sekoitella jottei tuu kokkelia. Ja palaa herkästi jossei oo tarkkana. Ota pois levyltä, ja sekoita van. sok. sekaan.



 Kaada tarjoiluastiaan jäähtymään, ja laita heti kelmu päälle, ettei tule kettua (kuorrutu) pintaan. Kun on jäähtynyt, tarjoa hillosilmien kera.



Vadelma ja mansikka sopii kivasti mun mielestä. Kuvat unohtu ottaa, kun syötiin niin nopeesti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti