Koska madeaika on parhaimmillaan ja niitä on katiskoista ja pilkillä saatu, blinit sopii tehdä nyt. Mätiäkin tuli puolisen litraa.
Blinitaikina
4 dl kermaviiliä
20 g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
2 dl tattarijauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
11/2 dl kuumaa maitoa
1 munan keltuainen
1 munan valkuainen
1 rkl voisulaa
Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä pidempäänkin, esim. yön yli viileämmässä (jääkaapissa). Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Mateen mätiä, punasipulia, smetanaa ja mustapippuria päälle. Ja paljon tilliä. Mateen maksan keitin mausteliemessä, jossa annoin sen myös jäähtyä. Pieniksi kuutioiksi ja blinin päälle.
Helppo juustopiiras
Pohjaksi valmista piirastaikinaa
Täyte
2 dl kermaviiliä
1 dl kermaa
150 g juustoraastetta (esim. cheddar)
2 munaa
suolaa, mustapippuria, rakuunaa,oreganoa
mustia oliiveja
purkkipaprikaa
Ostin valmiin piirakkapohjan, jossa oli kaks kappaletta. Täyte riitti molempiin. Tää ei ole paksu, vaan ehkä noin 1 cm. Helppo, nopee ja maukas.
Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Vähän pääs tummumaan, muttei haitannu makua.
Maapähkinäkeksit, joihin tulee vain 3 ainesosaa.
2,5 dl maapähkinävoita
2,5 dl sokeria
1 muna
Kaikki aineet sekaisin. Lisäsin mausteeksi hipun chiliä ja kanelia.
Pyörittele palloiksi ja laita pellille.
Paina haarukalla mataliksi.
Paista 175 asteessa 6-8 minsaa. Mä paistoin 8. Anna levätä pellillä vielä pari minsaa, kun oot ottanu uunista. Siirrä muualle jäähtymään. Varovasti. On tässä vaiheessa vielä pehmeitä.
Tuli noin 25 kpl.
Ole hyvä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti