torstai 25. helmikuuta 2016

Keksipiiras ja vattuvispipuuroKanarian tuliaisina toin keittiöön nuolijan, suomustusraudan, avocadokaavin-leikkurin, iiiiiihanan raastimen ja pari mausteseosta. Nää ei liity tähän ruokajuttuun millään tavalla, mut olempahan iloinen näistä pienistä jutuista.Tän kerran juttu tuli mieleen, kun pakkasesta katoin, et mikäs taikina tänne on jääny. Luulin rahka- voitaikinaks, mut olikin keksitaikina.Resepti

2 dl maapähkinävoita (ilman sokeria)
1 1/4 dl voita (margar.)
2,5 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl van. sokeria

1 geisharullapatukka
2 dl tyrninmarjoja (Pirkalla ainakin)


Vatkaa voit ja sokeri. Lisää muna. Lisää jauhot ja mausteet.Tässä täytteet, joo, todellakin. Eikä muuta.Laita puolet keksitaikinasta vuokaan ja painele ohkaseks. Lisää tyrnit ja geishat randomisti.Taikinasta tein pieniä ympyröitä, koska se olis hajonnu nostaessa tohon päälle.
175 asteessa 18 minsaa. Ihanan rapeeks paistu, ja suklaisen tyrninen yhdistelmä oli kyl aika mahtava.
Sieltä ne pilkistää.
Laitoin soijajugurttii päälle. Mmmmm, kahvikuppi ja pala piirasta iltapäivän piristykseks.Pakkasta kannattaa jo alkaa tyhjentää, ja mulla olikin mummon synttärikakun teosta jääneitä vattuja rasia jäljellä. Vispipuuroo en oo tehny pitkään aikaan, ja nyt teki mieli.

1 litra vettä
2 dl sokerii
1,5 dl mannasuurimoita
4 dl vattuja
1 tl vaniljasokerii
1/2 tl suolaa

Heitä kaikki paitsi van. sok. kattilaan. Keitä 10 minsaa, lisää van. sok. ja jäähdytä. Saa olla hieman löysää. Musta sillon tulee parempi. Makuasia.Vispaa 10 minsaa.Valmis. Mä oon pienestä pitäen tottunu syömään vispipuuron maidon kans, eikä tääkään oo poikkeus. Voihan ton kans laittaa vaik vaniljakastiketta tai mitä nyt keksii, mut joskus yksinkertanen on just sopiva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti