tiistai 23. helmikuuta 2016

Ruokailuja Teneriffalla, Santa Cruz, La Laguna, Los Christianos


Sunnuntai


LA POSADA , Santa Cruz







Siitä siivuttelemaan jamon ibericot lautaselle.



Asturian papupataa simpukoiden kera.


Maanantai






Lounaaks söin tänään tomaattikeiton, jossa päällä paahtoleipää ja uppomuna. Maukasta.




Ryppyperunat ja kana.







Tokana iltana mentiin :

RESTAURANTE SAGRARIOon







GT


Pari osteria pitkästä aikaa. Tykkään.






Tästä jo näkee kuin hyvää tää on.




Mies söi karitsan lapaa, mut mitä ihmettä mä söin. Onkos kuvaakaan. Katsotaan.



Löytyhän se, turskaa söin.




Jälkkäriks oli juustokakkuu. Kuohkeeta kun mikä ihana pilvi.


Tiistai


Aamulla ennen La Lagunaan lähtöä, mentiin churropaikkaan, vihdoin. Kyllä Espanjassa kerran vähintään pitää churrot vetää


Churros con chocolate, niin paksun kermaista kaakaota, ettei o tosi...   Ratikka lähtikin sit ihan vierestä. Matka La Lagunaan kesti 40 minsaa, ja maksoi 1,35. Si.


Käveltiin sit ekaks kauppahalliin, niinku on tullu jo vähän tavaks. Mausteita tällä kertaa toin kotiin kaks mausteseosta, paellaan ja kanalle. Sit sahramia.


Ei sattunu missään ravintolassa vastaan tää verimakkara, ihmettelen. Olisin kyl maistanu, ja todennäkösesti tykänny paljonkin.


Pähkinöissä löytyy.



Vihannekset on suuria ja terveen olosia.



Peltokorte.
Sisältää piihappoa, tanniinit, flavonoidit, sapónidos, muiden yhdisteiden ohella. Se on supistava, diureetti, tulehdusta, antiseptinen, sienilääkkeiden, tonic, antihemorragica, antioksidantteja. 






Kun olis keittiö käytössä. Niin tekisin monenlaista.



Kauppahallin hinnat hallinnassa.



Lounaalle kadun varteen.



Iberico kinkku ja juustolautanen alkuun.



Äyriäispaellaa pääruoaks. Maistui.



Lagunan vanhan kaupungin kaikki talot on värikkäitä. Siel on ilo kulkee.



Sangriaa otettiin puolikas litra, ja istuskeltiin taas tovi eri paikassa.



Juoman kans tuotiin garbanzos(kikherne), eikä aceitunas(oliivi), niinku tilasin, mut oli hyvää suolapalaa. Pullautettiin vaan kuoresta ulos.



Pari herkkuikkunaa.





Illan ruokapaikaks valikoitu Tasca del mar de mero Santa Cruzissa. Paikka oli rankattu tripadvisorissa sijalle 4. En enää jaksa ees toistaa mikä pettymys KAIKIN osin paikka oli. Ei haittaa vaik puhutaan vaan espanjaa, koska aina ymmärtää jonkin verran. Mut omistaja- emäntä oli kyl aivan pihalla, mitä keittiöstä saa, vai saako mitään. Kysely sinne ei juuri tuottanut tulosta, ja hetken päästä rouva toi käsin kirjoitetun ruutupaperimenun. Siinä oli ainakin 10 alku- ja pääruokaa, mut kun ruvettiin tilaamaan, ni ei oo, ei oo, ei oo. No rouva ystävällisesti ehdotti juustoja alkuun. Sitten kehui maasta taivaaseen heidän sienilasagnen ja entrecon. No muuta ei ollu, joten otettiin ne. Miehensä kokkas.Juustot oli hyviä. 8 siivuu tuli, eikä mitään muuta. Tarkotan siis vaikka timjamin oksaa tms. Siis neljänneks rankattu.



Täs tää lasagne nyt sit on. Sen tilasin, ja sen sain. Eikä muuta. Yes. Maku, sitä ei ollu. Paitsi ehkä vehnäjauholle maistui. En sano enää mitään.



Miehen annos. Pihvi ja ranskalaiset. En sano mitään. Paitsi mies sanoi että pihvi oli hyvin paistettu.


Keskiviikko

Seuraavan illan ruokapaikka oli aivan lähellä hotellia. Italialainen.



Ihanan lämminhenkinen paikka kaikin puolin. Tarjoilijat tiesi mitä teki ja palvelu oli, toistanko, lämminhenkistä.


Ekaks otettiin friteeratut camenbergit itsetehdyllä vadelmahillolla. Traditionaalinen yhdistelmä puree.


Sit tuli focachiaa tomaatilla, valkosipulilla ja yrteillä. Taivaallista kun on kuuma leipä ja kylmä täyte.




Ravioliannos ei näytä kovin ihmeelliseltä, mut nää toden totta on ihania, paikassa tehtyjä.


Vähän parmesaania päälle ja suuhun.




Tänne vois tulla uudestaan.


Torstai



Tapaksina otettiin yks päivä mustekalacarpachiot. Sairaan pehmeen mureeta. Ja simpukat. Los Cristianoksessa käytiin.






Laitetaas väliin piristävä kuva!


Perjantai



Lounas Santa Cruzin sataman liepeillä. Plaza de la Candelarialla.Olympo ravintolan teltassa. Ja viime hetkellä mentiinkin, koska hirvee ukkosmyrskysadepentele tuli päälle. Ja vettähän tuli. Vesi valu asfaltillakin jokena jalkojen yli.



Rakastan avocadoja, ja varsinkin ravuilla. Juu.


Valkosipulileivän kanssa.



Pikkumustekaloja pääruoaks. Grillattuna.



Kun käveltiin hotellille takasin, tällanen tuli vastaan, mut vatsat oli jo ihan täynnä, joten ihailtiin muuten vaan.


Kiva pikkupaikka.






Santa Cruzin kauppahalli on mahtava paikka. Sinne siis jo kolmannen kerran.




Mitä tääl ei oo, ei varmaan tarvii.



Aijaijaijai...



Oiskohan vatsalaukkuu, vai mitä.




Näistä näkee mitä on. Ja jo katsomalla tulee pari kiloo lisää.



Kauniita.






Käytiin perjantaina kysyy pöytää illaks ravintola Kazaniin, joka on ykkösenä tripadvisorin listalla. Ei saatu, eikä lauantai illakskaan. Lounaalla oli sillä hetkelläkin paikka aivan täynnä. Onneks mieheni älys kysyy la lounaalle pöytää, ja oli yks pöytä vielä varaamatta. Se meille, ja heti!









Ihanan rauhallinen tunnelma. Tultiin 13.30, ja oli vasta kaks pöydällistä ihmisiä.



Cavaa juotiin läpi aterian.



Keittiön tervehdys, mustekalaa pussissa ja kurkkusalaatti rapean keksin päällä. Tää ei kuvannu nyt yhtään sitä miltä se maistu. Puraset rapeeta ja suuhun valuu samettista, ihanan pehmeää mustekalaa. Raikas, vihreä hennon kurkun ja muun? siloinen kokonaisuus rapealla, suussa poksahtavalla kokonaisuudella. Näin.



Lohi suli suuhun, riisi tehty todella taidolla, ja kokonaisuutta ei tohdi kun muistella. Kokit oli kaikki japanilaisia.


Kasvistempuraa.


Tamaki rulla mustekalalla.


Kalaisaa.


Raaka tonnikala suli suussa.


KIPPIS


Friteeratut osterit.



Kalaa ja mätiä.



Tamaki oli niin hyvää, et otettiin vielä toisenlainenkin. Tulinen tonnikala. Nää kaikki syötiin kimpassa mieheni kanssa.


Lauantai

Vikaks illaks oltiin mietitty samaa italialaista, jossa oli mahtava ruoka. Mut siin iltapäivällä selailin illaks jotain tekemistä, ni sattu silmään tällanen MARY ANNS CAKE AND BURGER. Ei sillä et oltais mitään burgerifaneja, mut hyvä musa vetää puoleensa.







Doradaa sai sitruunaisena. En oo huomannu aiemmin.





Harmi kun ei ollu muita ihmisii. Me oltiinkin liian ajoissa, joskus ysiltä.








Hyvä musa soi, ja vois kuvitella itsensä vuosien taakse jonnekin amerikan maille.



Mozzarella-jauhelihapihvi välissä, ja koko oli aikas iso. Puolet jaksoin. Syön hampparin yleensä ehkä kerran seitsemäs vuodessa.



Poika kysy vielä, et maistuisko kakku jälkkäriks.
Tähän päättyi saarella syöminen tällä kertaa. Voin kehua ruokia, ja kehunkin.






SALUD!!!

















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti