keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Avocadot alkupalaks, maderisotto pääks ja kuoreet illaks
Nyt testataan avocadoleikkuri. Pitäis olla suuremmat avocadot, ni kävis siistimmin, mut onnistuu tää näinkin.


Siitä vähän painetaan ja vedetään.Täytteeseen laitoin:

katkarapuja hakattuna
kevätsipulia
majoneesia
kermaviiliä
tom. pyrettä
harissaa (chili hyvä)
sitr. mehua
(suolaa)Mangot oli kaupassa sopivan kypsiä, joten tähän laitoin paloina, ja sopi erinomaisesti. Isot kaprikset kruunas. Ja lehtipersilja. Ja vähän chilimyllystä.
Oltiin viikonloppu mökillä, ja katiskassa oli taas made. Sienirisotto ja paistettu made ja maksa on lauantain herkkuruoka.  Ostin kerrankin valmiin risottoseoksen, välimeren risotto Pirkalta. Kerran ennenkin oon käyttäny sitä pohjana, ja todennu et se on oikein hyvää. Se on 4 hengen annos, joten tein kaheks päiväks.

Pannuun oliiviöljy ja riisiseos+ valkosipulit+ sipulit perään. Matkalta tuomaani paellamausteseosta käytin tähän. Ja sahramia.  Kuullota hetki, ja heitä juomalasillinen valkkarii. Anna alkot haihtuu, ja lisäile pikkuhiljaa kalalientä aina kun riisit on imeny edelliset. Kuivattuja sieniä heitin myös sekaan. Sekota välillä. (mä keitin mateen ruodoista oikeen tiiviin liemen.) Kun risotto on valmis, heitä sekaan vaik parmesaaniraastetta. Kannattaa ite raastaa. Sen kyl huomaa maussa.Ihanan täyteläistä tuli.
Lisukkeeks tein vielä myskikurpitsapikkelssii.

1/2 kurpitsa kuutioiks
3 dl vettä
2 dl etikkaa
1 dl sokerii
sechuanin pippurii
1/2 tl suolaa
minttuu


Mies oli lauantaina nuotanvedossa, ja sielt saatiin kuoretta ja muikkuu. Friteerattiin kuoreita päineen kaikkineen. Maukkaita. Iltapalaks syötiin harissa- majon kanssa. Ja marinoitujen voipapujen, ja vihannesten.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti