sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Pientä syötävää ja mustikkaraakakakku



Ruoantekoruokapalana mulla oli riisikakku avocadolla.







Tein yksiin avajaisiin hiukopalaa. Tässä summittaiset reseptit:



Espanjalainen perunamunakas alkaa perunoitten viipaloinnilla. 3-4 keskikokoista perunaa, sekä 1 pieni sipuli.



Siis pannulle 1 dl oliiviöljyä (tms), ja ensin sipulit karamellisoitumaan. Perunat myös hetken jälkeen pannulle. Paistele keskilämmöllä noin 12 minuuttia. Ota reikäkauhalla perunat ja sipulit astiaan munien, 6 kpl, sekaan. Sekoita hyvin ja lisää 0,5 tl suolaa+ valko- tai mustapippuria. Riippuu kummasta tykkäät enemmän. Anna seistä hetken. Pannulle jätä sopivasti öljyä paistamista varten. Lisää massa pannulle ja paista 1 min. täysillä, sen jälkeen keskiteholla 2-3 minuuttia. Käännä munakas lautasta apuna käyttäen, eli lautanen pannun päälle, kiepautus lautaselle, ja valutus takaisin pannulle. Taas minuutti täysillä ja keskiteholla vielä kaksi minuuttia.





Valmis. Itse leikkasin jäähtyneenä suupaloiksi ja tein päälle pursotettavan fetatahnan.

200 g fetajuustoa
majoneesia sen verran että koostumus on hyvä pursottamiseen
mustapippuria
persiljaa
basilikaa
Kutterilla tai muulla sekoittajalla sileäksi.





Mozzarella- tomaatti palat. Patonkia noin 2 cm pala. Voitele pestolla, mozzarellaviipale päälle. Parasta on vedessä oleva mozzapallo. Tomaatista kuori + liha  kuutioiksi. Sisälmykset voi käyttää vaikka tomaattikeittoon tai kastikkeeseen. Sekoita kuutioiden sekaan tuoretta basilikaa, oliiviöljyä hippu, suolaa sokeria ja mustapippuria.  Kasa tätä hyväkettä mozzan päälle.




Miniburgerisämpylät tein ihan tuntumalta, mutta...

5 dl vettä
1 tl suolaa
sokeria ripaus
öljyä
jauhoja (vehnä- tai itselläni kaurainen sämpyläjauho)
kuivahiivaa 1 pss

Jätä taikina vähän löysäksi ja jätä kohoamaan. Kumoa jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki jauhojen kanssa sellaiseksi, että saat sämpyjä aikaan. Taikina siis vain sekoitetaan ja väännellään sit pöydällä hetki. Ja ei liian tiukkaa sitten. Läpimitta sämpylöille ehkä 2-3 senttiä. Voitele keltuaisella ja ripottele päälle sesamin siemeniä. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.


Vuohenjuustotahna

  • 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeää, esim. Chavroux)
  • 2 rkltuoreyrttejä (silputtuna)
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • Nokare sämpylälle, sen päälle paprikapala, ei tuoretta, (marinoitu, vaikka purkista), rucolaa ja ilmakuivattua kinkkua.




Savulohileipäset

Lohitahna
500 g savulohta
100 g majoneesi (osa voi olla kermaviiliä)
punasipulia puolikas pienenä kuutiona
sriracha kastiketta maun mukaan
tilliä ja reilusti
mustappri ja suolaa maun mukaan
Katso että koostumus on sopiva massassa pursotettavaksi.
Koristeeksi vaikka vihreää parsaa jota keitin minuutin ja laitoin heti kylmään veteen jäähtymään. Jää kiva suutuntuma.

MUSTIKKARAAKAKAKKU


20 cm irtopohjavuokaan

Pohja
4 dl saksanpähkinää ja mantelia
1,5 tl kanelia
ripaus suolaa
8 tuoretta taatelia (ei kiviä)

Täyte
5 dl cashew- pähkinöitä (yön yli liotettuna kylmässä vedessä)
sitruunan mehua1/4 dl noin
2 dl mustikoita
1 dl kookosmaitoa
1,5 dl sulaa kookosöljyä
3-5 rkl hunajaa tai 5 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeri
sitruunan mehua maun mukaan

Jauha ensin kuivat pohjan aineet koneessa. Lopuksi lisää taatelit. Itse jauhoin tosi sileäksi.

Täytteeseen valuta pähkinät ja laita tehosekoittimeen muiden aineiden kanssa. Sekoita niin kauan että saat samettisen lopputuloksen.

Kaada täyte pakkasessa kohmettuneen pohjan päälle, ja laita takaisin pakkaseen jähmettymään noin 4-6 tunniksi. Ennen syömistä anna sulaa hetken aikaa. Koristele kakku vaikka pensasmustikoilla tai kesällä syötävillä kukilla.




Hyviä hetkiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti