maanantai 26. maaliskuuta 2018

Haaste pääsiäisen jälkkäriksi



Tummaa suklaata temperoimaan...






Temperointi tarkoittaa sitä, että tavanomaisen sulattamisen jälkeen suklaasulaa jäähdytetään tiettyyn lämpötilaan, jolloin suklaan rasvat kiteytyvät uudelleen. Tällöin suklaa on temperoitua. Koska suklaa on temperoituna paksua, paremman käyttömukavuuden aikaansaamiseksi suklaata lämmitetään yleensä uudelleen, mutta vain annettuun suosituslämpötilaan.

Eri suklailla on eri lämpötilat joissa suklaa tulee käyttää.

Tumma suklaa, 1. vaihe 48-50   2. vaihe 27-28 3. vaihe 31-32

Eli sulata ensin suklaa vesihauteessa käyttäen mittaria, 48-50 asteeseen. Sen jälkeen ota pois hauteesta, ja hämmentele niin kauan että lämpö putoaa 27-28 asteeseen. Lämmitä uudestaan 31-32 asteeseen. Valmis käytettäväksi.

Puhalla ilmapalloihin vähän ilmaa. Sen verran kuinka ison jälkkärin haluat. Ei kovin isoa.






  Sido hyvin kiinni, ja kieritä suklaassa jättäen suuaukko.



Kaada vähän suklaata myös alustalle (leivinpaperi), niin saat pystyssä pysyvän jälkkärin. Laita pallo suklaan päälle.



Hauskoja...vielä.







Ripottelin reunoille vähän nomparelleja pääsiäisen vuoksi.




Loput suklaat kaadoin vuokaan. Ripottelin päälle chiliå, sormisuolaa ja popcornia. Ihan vaan naposteluun.











Aijai...






Siellä se on poksautettuna, ilmapallo.
Toivottavasti saan ehjänä pois, jännittää...


Sain.




Kaikista tuli melko hyvin ulos. Joskus sormet on niin kömpelöt, että vähän kun lipsahtaa niin katastrofi on valmis.


...valitan, loppuun teen vasta pääsiäisenä, kuvat tulee heti kun saan valmiiksi, mutta täytteen ainekset tässä...

2dl kuohukermaa
200g sitruunatuorejuustoa(tai muuta makua)
1 dl sokeria
1 limen raastettu kuori
2 rkl limen mehua
2 liivatetta
2 passion hedelmää

Liivate kylmään veteen pehmenemään.
Kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
Tuorejuuston joukkoon sokeri ja limen raastettu kuori.
Nostele kermavaahto joukkoon.
Kuumenna tilkka limen mehua ja lisää liivate. Sekoita ja kaada massan joukkoon.
Täytä suklaakuoret massalla, ja lusikoi passionhedelmän sisus päälle. Anna hyytyä
3-4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti