keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Kanttarellimousse, uunilantut ja hauki


Alkuun herkullinen muikunmätileipä. Uunissa oliiviöljyn kanssa paahdetulle leivälle viime syksynä lypsetyt muikunmädit + muut normilisukkeet. Smetana, sipuli, tilli, mustapippuri.







Lisuke hauelle: valkosipuli, chili, inkivääri. Ruusukaali ja pavut. Suola.



Kiehauta papuja ja ruusukaaleja 2 minuuttia. Valuta.



Pannulle öljyä ja kaikki perään.



Paista muutama minuutti.



Ja ekanahan kannattaa laittaa tietty lantut. Lisää 2 dl sinapin joukkoon suolaa ja mustapippuria. Vähän notkista sitruunan mehulla.
Leikkaa lanttu lohkoiksi ja heitä marinadin joukkoon. Niin että lantut peittyy, tai siis niin et sinappi tarttuu jokaiseen palaan. Anna olla tunnin verran.
Kaada lantut uunipellille, ja ripottele päälle parmesaanijuustoa.
Paista 175 asteessa puoli tuntia, ja lisää parmesaania. Paista niin kauan että pehmiävät.
Menee ehkä noin tunti kokonaisuudessaan.




Parhaita lanttuja melkein, mitä oon maistanu.


Kanttarellimousse


2 dl kanttarelleja, joista vesi kiehutettu pois.
1-2 dl ranskankermaa ( koostumus sopivaksi)
suolaa, mustapippuria,timjamia,persiljaa,sitruunan mehua

Soseuta kanttarellit, lisää smetana tai ranskankerma ja mausteet.
Päälle voi paistaa pieniksi kuutioitua pekonia tms.











Hauki tuli paistettua ihan paloina. Suolaa ja sitruunapippuria ja hyvää oli.
Täytyy vielä sanoa, et 10 papua oli itse kasvatettua ja siinä oli kaikki mitä tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti