maanantai 9. lokakuuta 2017

"Aamupuuro", kanttarellikeitto, amerikan keksit ja pohjolan kapris



Aamu alkaa "puurolla". Laita illalla blenderiin:
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl maustamatonta jugurttia
1 dl kaurakaffee tai maitoo
1 rkl hunajaa
1 rkl maapähkinävoita
2-3 dl marjoja
Mulla puolukkaa ja mustikkaa.





Aamulla sit surautat sileeks ja juot, tai lusikoit. Eiks vähän ookkin hyvää.


Lounaaks vois tehdä kanttarelleista keiton, kun blenderikin on jo tuttu. Tai pamix. no niin.


Simppeli juttu. Kanttarelleja 1 litra ja sipuli pilkotaan. Keitä sienistä vedet pois.



Kattilaan öljyä ja tavarat perään. Kuullottele hetken. Lisää 1 l kasvislientä ja keitä sen aikaa, että sipulit pehmenee. Mausta mustapippurilla ja timjamilla sekä savupaprikalla. Surauta kuohkean sileeksi ja lisää 1 dl kermaa ( tai kuten itse, laitoin kaurakaffee). Kiehauta.



VALMIS!



Keksien vuoro.

4,8 dl jauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl soodaa
2,4 dl sokeria(tummaa tai vaaleeta tai sekoitus)
2,4 dl sulaa voita
2-3 tl vaniljasokeria
3 dl suklaanappeja tai vastaavaa
2 dl manteleita(otin pannulla väriä)
2 munaa





Vatkaa sula voi sokerin kanssa kuohkeaksi.



Lisää muna sekä jauhot jossa mausteet. Lopuksi lisää suklaa ja mantelit. Anna olla jääkaapissa 1/2 tuntia.



Jäätelökauhalla otin palloja pellille.



Laitoin pihlajanmarjat keskelle ja paistoin 180 asteessa  15 minsaa. Seuraa väriä, että on kauniin ruskeita.



Paistettu.



Vähän tuli liian makeita mun makuun, mut ite voi säätää sokerin määrän.



Pihlajanmarjoja olis voinu laittaa useemmankin. Muuten hyviä.



Pohjolan kaprikset:

Huuhdo 1 litra pihlajanmarjoja. Keitä 2 minuuttia.


Keitä suolavesi. 4 rkl merisuolaa
6 dl vettä

Kaada kuuma suolavesi marjojen päälle, ja anna olla 2-3 vrk huoneen lämmössä.
Kaada suolavesi pois, ja keitä etikkaliemi.

4 dl väkiviinaetikkaa
8 dl vettä
4 rkl sokeria
4 laakerinlehteä
1 tähtianis

Kaada kuumana marjojen päälle, ja sulje purkit. Jäähdytä ja laita jääkaappiin.  Kolmen päivän päästä on syötäviä. Monen ruoan lisukkeeksi kelpaa.




Ohje on mun viime vuoden blogista, kun se oli hyvä ohje.



Tässä marjat suolavedessä.



Etikkaliemi kiehumaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti