torstai 27. lokakuuta 2016

Sushikääröt, keksit ja taikapannari


Valokuvien katseluiltaan tein tällasta pikkusyötävää. Tein kaks tuntii aiemmin, ja oli ihan syötäviä, vaik joutukin odottelemaan jääkaapissa tuttuja saapuviks.





Sushiriisin keitin paketin ohjeen mukaan. Vihanneksia kiehautin pari minuuttia. Eka riisi kulmaan. Sit wasabisively, ja vihannekset perään. Sit vaan rullalle niin et alapään kääntää ettei sisällykset putoo maahan kun syö. Näistä tuli hauskan näkösiä ja helposti syötäviä.
Sisälle voi laittaa vihanneksia mistä tykkää. Mulla parsaa, porkkanaa, avocadoa ja sipulia ja niin, suolapähkinöitä.



Lisäks soijadippi, jossa oli inkivääriä raastettuna, valkosipulia, chiliä ja korianteria.





Keksit tein jämäpusseista, kun oli kookosta ja mantelijauhoa.

Kookos- mantelikeksit, noin 25 kpl

1 muna
1 dl sokeria
70 g kookoshiutaleita
50 g mantelijauhetta (tai rouhetta)
50 g tattarihiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
50 g sulaa margariinia
1/2 dl kuohukermaa

Sekoita eka muna ja sokeri. Ei vatkata. Sit kuivat aineet keskenään. Sit kaikki sekasin.
Lusikalla kasoiks uunipellille, ja paista 175 asteessa 11 minuuttia.





Kokeilin muutamaan laventelia, mut se ei paljon maistunu, joten en laita enää.












Taikapannaria on jo tehty jonkun aikaa, ja englannikielen sivustoilta se löytyy nimellä magic custard cake. Näistä voi tehdä leivoksia tai syödä sellaisenaan. Mut tää syödään kylmänä. Hehkutuksen on ansainnu. Ainakin mulla tuli hyviä.
Tässä mun versio.

TAIKAPANNARI

100 g voita
5 dl maitoa
4 munaa
1/ tl omenaviinietikkaa
2 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl appelsiinin kuoriraastetta
2 tl inkivääriä
2 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.



Sulata ja jäähdytä voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.



Vatkaa valkuaiset etikan kanssa kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaaleaksi.





Vatkaa joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Lisää inkivääri ja appelsiinin kuoriraaste. Lisää jauhot ja sekoita. Vatkaa maito vähitellen sekaan. Nostele lopuksi valkuaisvaahto sekaan, mutta älä sekoita liikaa. Vaahto kelluu pinnalla.

Kaada taikina vuokaan, joka on noin 20cm x 20 cm. Jos haluu ohuemman niin isompi vuoka sit.
Paista uunin alaosassa 45-50 minuuttia. Jos ruskistuu liikaa, laita vaik folio päälle.






Anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi. Itse pidin yön yli.



Leikkaa sopiviksi paloiksi. Mulla tuli 16 palaa.



Päälle vatkasin kermaa, ja laitoin appelsiinin lohkon ja kuoriraastetta.



Tässä näkyy hyvin noi kolme kerrosta. Alin vähän kakkumainen, keskellä hyytelömäinen ja pinnalla marenkimainen kerros.



Hyvä maku. Appelsiini ja inkivääri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti