Viikon päästä teen jutun Italian matkani ruoista.
Tänään lounaaks mökillä ajattelin käyttää Italian tuomisesta vähän. Tryffelisientä öljyssä.
Munakas
4 munaa
4 rkl kermaa
suola, pippuri
1 rkl tuoretta rakuunaa
Sekoita kaikki aineet, jätä vähän rakuunaa munakkaan päälle. Tryffeliä myös päälle, ja vähän sisälle. Nam.
Uha- liemi, eli kirkas kala liemi
Tähän liemeen on varmaan yhtä monta tekotapaa, kun on tekijöitäkin. Mä laitan omani, yksinkertaisen, ja niistä aineksista mitä nyt mökiltä löytyy. Saa mukailla.
1,5 l vettä
1 kg perattuja pikkuahvenia
1/2 sipuli
lipstikkaa tai sellerin vartta
persiljan vartta
maustepippuria
valkopippuria
palsternakkaa
laakerinlehteä
Keittele 1,5 tuntia hiljalleen hymyillen. Sihtaa kalat pois ja mausta suolalla. Jos haluut kirkastaa, voi käyttää vaik munan kuoria. Hiljaa kuumentamalla ne kerää sakat.Liemi on maukas ja kalainen. Jotain lisuketta, esim. munariisipasteijaa voi käyttää, leipää, tai mä tein ton munakkaan. Mistä tykkää.
Juotava lämmin timjami- puolukkapuuro
Tämmösen kokeilin.
1,5 l vettä
400 g puolukoita
1- 1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
tuoretta timjamia
Kiehauta kiehuvaks, ja lisää
2 dl mannasuurimoita
Keitä 15 minuuttii ja laita kaikki tehosekoittimeen.
Surauta ihan sileeks, ja kaada kuppiin. Nauti kuumana.Tuli tällanen mieleen kun mökillä ei oo tehovispilää.
Kaikki vaan sekasin.
Aivan ihanaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti