tiistai 27. syyskuuta 2016

Munakas , uha- liemi ja herkku


Viikon päästä teen jutun Italian matkani ruoista.
Tänään lounaaks mökillä ajattelin käyttää Italian tuomisesta  vähän. Tryffelisientä öljyssä.







Munakas

4 munaa
4 rkl kermaa
suola, pippuri
1 rkl tuoretta rakuunaa

Sekoita kaikki aineet, jätä vähän rakuunaa munakkaan päälle. Tryffeliä myös päälle, ja vähän sisälle. Nam.

Uha- liemi, eli kirkas kala liemi

Tähän liemeen on varmaan yhtä monta tekotapaa, kun on tekijöitäkin. Mä laitan omani, yksinkertaisen, ja niistä aineksista mitä nyt mökiltä löytyy. Saa mukailla.

1,5 l vettä
1 kg perattuja pikkuahvenia
1/2 sipuli
lipstikkaa tai sellerin vartta
persiljan vartta
maustepippuria
valkopippuria
palsternakkaa
laakerinlehteä

Keittele 1,5 tuntia hiljalleen hymyillen. Sihtaa kalat pois ja mausta suolalla. Jos haluut kirkastaa, voi käyttää vaik munan kuoria. Hiljaa kuumentamalla ne kerää sakat.Liemi on maukas ja kalainen. Jotain lisuketta, esim. munariisipasteijaa voi käyttää, leipää, tai mä tein ton munakkaan. Mistä tykkää.






Juotava lämmin timjami- puolukkapuuro

Tämmösen kokeilin.

1,5 l vettä
400 g puolukoita
1- 1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
tuoretta timjamia

Kiehauta kiehuvaks, ja lisää
2 dl mannasuurimoita

Keitä 15 minuuttii ja laita kaikki tehosekoittimeen.
Surauta ihan sileeks, ja kaada kuppiin. Nauti kuumana.Tuli tällanen mieleen kun mökillä ei oo tehovispilää.






Kaikki vaan sekasin.



Aivan ihanaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti