maanantai 25. huhtikuuta 2016

Cuacamolesipulit ja Churrot


Aloita tekemällä cuacamole.

resepti

2 avocadoo
valkosipulin kynsi
koko chili
1 tomaatti
sitr. mehua
suolaa
korianterii

Mausta vähän vahvemmin, kun silloin kun teet dipiksi.












Leikkaa sipulit noin 1 cm renkaiksi. Pienet renkaat parhaita. Sillain et menee kerralla suuhun.





Täytä renkaat, ja tasoita sileeks pinta.



Laita pakkaseen jäätymään ainakin tunniks.



Kasta ekaks vehnäjauhoon...




Siis vehnäjauhoo yhessä, korppujauho- cashevpähkinää toises, ja munaa kolmannes.




...sit munaan...


...ja vikaks korppujauhoon.




Uppopaista rapeen ruskeiks.








Churrot

Resepti

50 g voita
3 dl vettä
1 rkl sokerii
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Laita kattilaan muut paitsi munat.Sekoittele noin minuutin ajan, että jauhot kypsyy, ja taikina tulee yhtenäiseks ja kuivahtaa vähän. Miten ton nyt sanois. Jäähdytä vähän aikaa taikinaa, ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.



Laita pursotin pussiin, ja joku tylla jos tykkäät. Mä en laittanu.



Pursota 180 asteiseen öljyyn tankoja tai rinkulaa, joka sit pätkitään saksilla.




Kun churrot on kullanruskeita, ota reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeks, ja kierittele sit kanelisokerissa.









Tee sit suklaakastike tai paksu suklaajuoma.

esim.

100 g suklaata tai kaakaojauhetta
2 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus sokerii
Lämmitä hitaasti ja sekottele.







Ihanaa vaikka vapuks!



Sit dippailemaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti