torstai 20. elokuuta 2015

Marokon mureke ja salaatti



Tänään taas Marokon inspiroimana, tein koko suvulle ruoan... näköjään.



Tää on uunissa tehty lihamureke, suomeks sanottuna.

Resepti:

400 g naudan jauhelihaa
400 g bulguria, turvotettuna
suolaa
kuminaa
garam masalaa
savupaprikaa
mustapippuria
anista
valkosipulia
oliiviöljyä
tuoretta minttua...paljon

pinjan siemeniä
sipulia
valkosipulia


Sekoita aineet, kun olet pehmentänyt bulgurin (kuumaa vettä päälle ja 15 min.)
Laita puolet vuokaan ja paistettuasi siemenet, sipulit, laita kerroa väliin tätä seosta.
Sen jälkeen loput jauhismassat.
Viillota veitsellä pohjaan asti ruudukoksi, ja paina sormella keskelle vuokaa alas asti reikä.
Täytä reikä oliiviöljyllä ja valele vielä öljyä päällekin.
Paista uunissa 180 astetta 45-60 min. Ensin folio päällä ja sit 10 min. ilman et saa väriä


Marokkolainen salaatti

tomaatti
kurkku(kesäkurpitsa)
sipuli
kaikki pieniks kuutioiks

mausteeks
suola
pippuri
öljy
sitr. mehu
sumakki
korianteri



Lisäks tein vielä minttujugurtin

jugurttia
suola
pippuri
minttu
savupaprika
sitr. mehu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti