torstai 16. huhtikuuta 2020

Vegaaniset sitruunakeksit+ dalgona- kahvi


Sieltä ne pilkistää. Nyt pannaan suu makeeksi suussa sulavilla kekseillä sekä kylmällä herkkukahvilla.




Sitruunakeksit:
225 g rasvaa
1,5 dl sokeria
2 dl muscovado sokeria
Sekoita hyvin yhteen.

6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja sokeria
1 sitruunan kuori
Sekoita, ja lisää rasvaseokseen.

1 sitruunan mehu
Lisää lopuksi taikinaan.








Rasva ja sokerit vaan hyvin sekaisin. Ei tarvii vaahdottaa.



Taikina on hieman murumainen, mutta muotoutuu hyvin palloksi puristelemalla, ja lopuksi pyöräyttämällä.



Laitoin jokaisen pallon päälle sitruunan makuista sormisuolaa. Ihan hipun.



Sitten uuniin 200 asteeseen 9 minuuttia. nää oli pienen golfpallon kokoisia.




Kahviin tarvitset:
2 rkl Nescafe
2 rkl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
(mausteeksi vaikka vaniljaa)
3-4 dl kaurakaffea tai maitoa tms.





Mittaa aineet astiaan, jossa ne on helppo vatkata vaahdoksi. Joko käsin, tai koneella.



Heitin sekaan vähän aitoa vaniljauutetta, jonka toin vuosi sitten Meksikosta.






Tein tämän kaurakaffeen, niin on vegaaninen. Eli jäitä lasiin.



Lisää neste. Noin 3-4 dl.



Lappaa vaahtoa päälle. Annos oli noin yhteen kupilliseen.



Aijaijai. Ihan sairaan hyvää.



Kun tätä vähän vielä sekoittaa, niin johan maistuu.



Nauttikaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti