tiistai 17. heinäkuuta 2018

Kylmä avocadokeitto(vegaaninen) ja siika-annos


Kuumana kesäpäivänä saattais maistua kylmä keitto.




Keittoon kahdelle tarvitset:

3 kypsää avocadoa
1/4  kesäkurpitsaa
Sipulia vähän
2 dl luonnonjugurttia (laitoin soijajugurttia)
1/2 dl sitruunan mehua
Chiliä maun mukaan
Tuoretta minttua
suolaa
1tl sokeria
vettä
tippa oliiviöljyä
6-8 jääpalaa

Kaikki blenderiin ja sekaisin. Maistele jos tarvii vielä maustetta...



Oi, mä koristelin sipulin varsilla ja värimintun kukilla + vähän myllystä mustapippuria.



Nam...



Sit tein siikaa, kun saatiin järvestä. Ohje oli ahvenille, joten kumpikin käy. Viinilehdessä oli oiva ohje. Ikävä kyllä se jäi mökille, mut yritän muistella sen.


Kukkakaalilisuke

1 kukkakaali
salottisipulia
valkoviiniä
ruokakermaa
suolaa
kaprista
tilliä
sitr. mehua
lehtipersiljaa
mustapippuria

Irrottele kukkakaalista pieniä nuppuja sekä pilko sipulia. Kuullottele kattilassa öljytilkassa, kunnes hieman pehmenevät. Lorauta joukkoon vähän valkoviiniä ja perään ruokakermaa.
Oma valinta minkä verran. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta hetki.
Lisää kaprikset ja runsaasti tilliä. Mausta vielä sitr. mehulla ja lehtipersiljalla.



Leikkaa siianfile sopiviksi paloiksi (ehkä noin 5 cm leveiksi).
Pyörittele rikkivatkatussa kananmunassa ja sitten seoksessa, jossa on korppujauhoja, sitruunan kuorta, hienonnettua persiljaa sekä parmesaaniraastetta. Kuumenna reilusti öljyä pannulla, ja paista palat kypsiksi. Ai niin, mä suolasin kuitenkin kalanpalat ennen panerointia, vaikkei ohjeessa sanottukaan. Purista paistamisen jälkeen paloille sitruunan mehua.

Tee lisuke ekaks.


...tirisee...


Mahtavan makuinen.



Viinisuositus valkkaria.
Valkoviini / Marlborough / Uusi-Seelanti
Vicarage Lane Wines
Sauvignon Blanc
11,98 € (0,75 l)
Melko voimakas, kuiva ja aromaattinen valkoviini on rehevä muistuttaen muun muassa herukkapensaan lehtiä ja minttua - savustettujen meren antimien seuraan.


Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti