tiistai 29. toukokuuta 2018

Raikas salaatti, horttamunakas ja fritti pihlajannuput

Raikas kesäinen salaatti syntyy näistä aineksista.









Okei, yrttejä kävin hakemassa. Saksankirveliä, ruohosipulia ja oreganoa. Käytä niitä mistä itse pidät.
Kuori ja kiehauta parsat. (pari minuuttia korkeintaan, ja kylmään veteen heti jäähtymään.)



Puolita retiisit ja paista pari minuuttia.



Sitten vaan kaikki paloiks ja kokoomaan.





Eiks ookkin herkullisen näköistä.



Kastikkeeksi sitruunanmehua, oliiviöljyä, suolaa sekä chiliä myllystä.









Seuraavaksi horttamunakasta. Nokkoset pikaisesti kiehautetaan ja huuhdellaan kylmällä vedellä. Puristele vesi pois ja pilko pieneksi.



Voikukan nuput ja horsman pienet varret pikapaisto pannulla ja suolaa sekaan.



4 munaa ja vähän jtk nestettä (vesi, kerma?) sekaisin + suola ja pippuri.
Nokkoset sekaan myös. Pannulle tilkka öljyä ja kaada seos pannulle.



Hups, vähän hajos kun käänsin.



Seuraksi avocadoa yrttien ja sitr. mehun, suolan ja chilin kera.






Ihanaa...

Ja jälkkäriksi pihlajankukan nuppuja friteerattuna.



Oli kukat jo ruvenneet vähän aukeamaan, muttei se haitannut.






Frittitaikina: 1 dl vehnäjauhoja
                     0,5 dl perunajauhoja
                     1,5 tl leivinjauhetta
                     0,5 tl suolaa
                     1,5 dl vichyä
                     1 tl sokeria
                     1 muna
Kasta kukat, joihin olet varren jättänyt, taikinaan, ja paistele uppoöljyssä kunnes väri on sopiva. Laita talouspaperille valumaan, ja kierittele sokerissa tai pölläytä pölysokeria päälle.



Pikku munkkisia. Kukat tulee aivan pehmeiksi sisältä, ja rapea ulkopinta rouskuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti