perjantai 3. maaliskuuta 2017

Vanilja- inkiväärikeksit suklaalla


Tänään perjantaina vois tehdä vaikka keksejä kahvin kanssa. Mökillekin mukaan.



Mulla oli kuivattua kehäkukkaa, niin laitoin jauhojen joukkoon. Eihän niitä nyt kukaan rupee turhaan kuivailemaan.


Resepti vanilja- inkiväärikeksit

450 g kasvisrasvaa
300 g sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl vettä, jossa sitr. mehua
640 g vehnäjauhoja
vaniljasokeria
5 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1/5 tl suolaa

Dippaukseen

1 taloussuklaa
1 Dajm patukka

Vaahdota rasva ja sokeri hyvin. Mulla pyöri koneessa 20 minsaa. Kannattaa vaahdottaa hyvin. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää huoneenlämpöinen vesi ja sekoita. Lopuksi vehnäjauhot  ja suola nopeasti sekoittaen.



Ja mä tein. Keksejä. Tuli aika iso taikina tehtyä. Jos nää olis pienempiä, näitä sais 150 kpl. Tein vähän suurempia, niin tuli 80 kpl.
Hyvä pursotettava taikina, jota voi maustaa mielen mukaan.




Osaan ripottelin kaneli- sokeria päälle ja osan sellaisenaan paistoin.



180 asteessa 9-12 minsaa. Mun oli 10 min.



Pitkulaisiin laitoin rosepippuria päälle.



Sulatin yhden taloussuklaa levyn, ja lisäsin Dajmin pieneksi hakattuna mukaan.
Sit dippailin, ja laitoin leivinpaperille kovettumaan.





Rosepippuri sopi tosi hyvin.




HYVIÄ KAHVIHETKIÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti